“ISTRAŽUJ KROZ NOĆ, U ZNANJU JE MOĆ”: Poslednji petak u septembru biće MAGIČAN za sve koji vole nauku!

Noć istraživača ove godine održaće se pod sloganom "Istražuj kroz noć, u znanju je moć".

Noć istraživača
Promo/PR

Trinaesti put zaredom Noć istraživača biće održana širom Evrope u petak, 28. septembra, a nezaobilazno naučno druženje održaće se te večeri i širom Srbije uz brojne naučne avanture, izložbe i predavanja sve od 15 do 24 časa, dok će se u pojedinim gradovima naučna zabava odvijati i u subotu, 29. septembra od 16 do 20 časova, saopštili su danas organizatori.
Printscreen

Pridružujući se obeležavanju Evropske godine kulturnog nasledja, naučnici širom Srbije sa posebnom pažnjom upoznaće radoznale posetioce sa bogatim nasledjem najrazličitijih krajeva Srbije, čuvajući od zaborava važan deo naše naučne i kulturne prošlosti.

Kako je saopšteno na nacionalnoj konferenciji za medije, održanoj danas u EU Info centru u Beogradu, Noć istraživača u Srbiji se ove godine održava po deveti put, a naučni sadržaji biće realizovani u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Niš, Ub, Užice, Svilajnac, Ćuprija, Jagodina, Kragujevac, Smederevo, Ranovac, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Knjaževac, Despotovac, Kruševac, Trstenik, Negotin, Zaječar, Subotica, Zrenjanin, Inđija, Kanjiža, Kikinda, Šabac.

Evropska Noć istraživača u Srbiji finansirana je iz programa “HORIZON 2020” koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska-Kiri. Sva naučna dešavanja realizuju se kroz tri projekta.loading...