IZ BEOGRADA ZA CELU SRBIJU: Iz Starog dvora uskoro kreću KONCERTI koje svi treba da vide

Iz svečane sale Starog dvora, od kraja ove nedelje svakog dana od 18 do 19 časova uživo će biti emitovan po jedan koncert u kojem će građani Beograda i Srbije moći da uživaju iz svojih kuća, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na RTS-u.

stari dvor
wikipedia/Nikola Smolenski/Violeta Antonijevic.

– U poplavi ružnih vesti vezanih za virus korona, odlučili smo da građanima Beograda i Srbije ponudimo neke lepe stvari, pogotovo kada u ovim vanrednim uslovima sede kod kuće. Tako će građani iz svojih domova moći da prate koncert, a beogradski umetnici će svirati samo na klaviru ili uz pratnju jednog muzičara, te na taj način poštovati pravila određena za vreme epidemije. Koncert će biti emitovan putem posebnog sajta koji će za tu priliku objaviti Grad Beograd, građani će moći da ga prate i na Jutjubu, a zvuk i sliku moći će da preuzmu sve zainteresovane televizije. Na taj način želimo u svet da pošaljemo jednu lepu sliku iz Beograda – rekao je Vesić.

On je dodao da će to uglavnom biti pop muzika, kao i da se pozivu da učestvuju i daju svoj doprinos odazvao veliki broj beogradskih umetnika, kako bi se na taj način građanima pomoglo da što lakše prebrode vreme koje sada provode u kućama.

Zamenik gradonačenika je podsetio da je Grad doneo odluku da se veći deo sredstava koji je bio namenjen za konkurs u oblasti kulture prenameni za podršku honorarnim umetnicima.

– Danas završavamo spisak i u ovom trenutku reč je o 350 umetnika. Oni će od Grada Beograda za period od dva meseca dobiti neku vrstu pomoći u vidu honorara, koji neće biti niži od iznosa minimalca. Na taj načn pokazujemo da stojimo iza naših umetnika koji nisu krivi zato što su ostali bez primanja, a mi kao društvo treba da pokažemo solidarnost prema njima. Verujem da će naš primer slediti i drugi – istakao je Vesić.loading...