“IZ NOGE SU MU CURILI KRV I GNOJ”: Pas korišćen za borbe spasen iz Nišave

Volonteri organizacije "Animal rescue Serbia" (ARS) spasili su iz reke Nišave psa rase pit bul koji je kako se veruje, proteklih dana bio korišćen za borbe sa drugim psima u naseljima u Nišu. 

Pixabay

Pas je bio “zarobljen” na kamenom ostrvu koje se nalazi u podnožju Železničkog mosta, u širem centru Niša, a spasilac organizacije ARS Nenad Stamenković došao je do psa pošto se spustio niz stub mosta.

– U momentu spasavanja pas je ima dosta ožiljaka od ujeda drugih pasa, a gnoj i krv curili su mu iz prednje desne noge. Veterinar ga je pregledao i dobio je svu neophodnu terapiju – kazao je Stamenković agenciji Beta.

Stamenković je kazao da je ženka pit bula, stara oko 18 meseci, zbrinuta u rehabilitacionom centru za pse.

– Moja koleginica Vesna Mitić koja je pomogla u spasavanju i Taniki Videgar iz organizacije ‘Zavod Pit’, koja je pokrila troškove pregleda kod veterinara, dale su joj ime Beti – rekao je Stamenković.

Po njegovim rečima, radi se o jednom od dva psa koje su maloletnici iz pojedinih naselja poslednjih dana koristili za napade na druge pse.

– Ovih dana imali smo prijave da nekoliko maloletnika sa psima šetaju i te pse nagone da se bore sa drugim psima – rekao je Stamenković.

Članovi tima “Animal rescue Serbia” iz Niša koje predvodi Stamenković u proteklih godinu i po dana spasili su na desetine pasa, mačaka i drugih životinja na jugu Srbije.loading...