Pas je bio “zarobljen” na kamenom ostrvu koje se nalazi u podnožju Železničkog mosta, u širem centru Niša, a spasilac organizacije ARS Nenad Stamenković došao je do psa pošto se spustio niz stub mosta.

– U momentu spasavanja pas je ima dosta ožiljaka od ujeda drugih pasa, a gnoj i krv curili su mu iz prednje desne noge. Veterinar ga je pregledao i dobio je svu neophodnu terapiju – kazao je Stamenković agenciji Beta.

Stamenković je kazao da je ženka pit bula, stara oko 18 meseci, zbrinuta u rehabilitacionom centru za pse.

– Moja koleginica Vesna Mitić koja je pomogla u spasavanju i Taniki Videgar iz organizacije ‘Zavod Pit’, koja je pokrila troškove pregleda kod veterinara, dale su joj ime Beti – rekao je Stamenković.

Po njegovim rečima, radi se o jednom od dva psa koje su maloletnici iz pojedinih naselja poslednjih dana koristili za napade na druge pse.

– Ovih dana imali smo prijave da nekoliko maloletnika sa psima šetaju i te pse nagone da se bore sa drugim psima – rekao je Stamenković.

Članovi tima “Animal rescue Serbia” iz Niša koje predvodi Stamenković u proteklih godinu i po dana spasili su na desetine pasa, mačaka i drugih životinja na jugu Srbije.