IZA REŠETAKA I POLICAJCI: Unutrašnja kontrola uhapsila SEDAM PRIPADNIKA MUP-a

Zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, sedam policajaca uhapsili su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, saopšteno je danas.

Policija
Beta

U prvoj akciji uhapšeni su saobraćajni policajci iz Lazarevca R.Dj. (48), S.N. (40), D.M. (38), I.Dj. (44) i Ž.P. (41) zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Sumnja se da su oni od više vozača koje su zatekli u prekršaju, primali novac kako ne bi podnosili prijave protiv njih.

U drugoj akciji policajci iz centralne beogradske opštine Stari grad Z.P. (44) i D.J. (38) uhapšeni su zbog primanja mita od nekoliko ljudi koji su prilikom kupovine ili prodaje deviza varali gradjane, pa su davanjem mita hteli da izbegnu odgovornost.

Policija, takođe, sumnja da je policajac Z.P. dostavljao podatke jednom od prevaranata o osobama koje su prijavljivali krivična dela koja je on sa saradnicima obavljao u Beogradu, nakon čega su te građane nalazili i uticali na njih da odustanu od krivičnih prijava, obećavajući im vraćanje oduzetog novca.

Zbog toga je uhapšena i petočlana grupa prevaranata, osumnjičenih za davanje mita, kojima je odredjeno zadržavanje.loading...