IZABRANI MODELI VAGONA ZA BEOGRADSKI METRO: Evo kako će izgledati i koju će SIMBOLIKU imati

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će građani Beograda imati priliku da vide kako izgleda beogradski metro u šou-rumu, koji će se nalaziti na Trgu republike.

Beoinfo

– Pored toga, obići ćemo svaku beogradsku opštinu i pokazati ljudima kako izgleda beogradski metro, gde će biti stanice, kao i kakve će sve koristi imati od metroa. Ovo je istorijski posao, radi se za vekove i zato svi treba da učestvujemo u tome – istakao je Vesić.

On je dodao da će Grad Beograd raspisati arhitektonski konkurs za idejno rešenje svake stanice pojedinačno.

– Pozvaćemo naše domaće mlade arhtiekte da u tome učestvuju, jer srpska arhitektura to može, kao što smo radili za linijski park. Svaka stanica metroa govoriće o tom delu Beograda,  istoriji našeg grada, ali i o istoriji Srbije i zato će naš metro biti jedinstven  – istakao je Vesić.

On je u izjavi za Novosti zajedno sa ostalim članovima srpske delegacije, prisustvovao prezentaciji modela šest vagona beogradskog metroa, od kojih su izabrana četiri, naglasio da kompozicije imaju sav komfor i da je u njima sve digitalizovano.

– Od četiri izabrana modela vagona beogradskog metroa, dva su tradicionalna i prate boje srpske zastave, dok su druga dva rešenja pravljena po motivima beogradskih reka i zovu se „Sava” i „Dunav” – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

IZGRADNJA POČINJE U NOVEMBRU: Sve što treba da znate o budućem BEOGRADSKOM METROU