IZAZVAO BURU NA BALKANU: “Mi Hrvati smo inače bez stida i srama bez obzira šta se prikazivalo o Jasenovcu”.

I dok se još svima sležu utisci vezano za film "Dara iz Jasenovca", u hrvatskoj javnosti možemo da vidimo oprečne komentare.

Printscren IMDB

Kristijan, jedan od influensera iz Hrvatske na društvenoj mreži “Tik tok” osvrnuo se na sinoćnju premijeru filma “Dara iz Jasenovca“.

I dok se još svima sležu utisci, možemo da vidimo oprečne komentare u hrvatskoj javnosti.

Kristijan je poručio Srbima “nemojte se uopšte čuditi što ćemo danas i sutra ismejavati” jer “mi Hrvati smo inače bez stida i srama bez obzira šta se prikazivalo o Jasenovcu“.

@christianhansandersen##foodwehate ##fy ##fyp ##foryou ##foryoupage ##fypシ ##croatia ##hrvatska ##jasenovac ##srbija ##srbija🇷🇸 ##srbijatiktok🇷🇸 ##listeningface♬ original sound – Kristijan

Kada su ga pratioci upitali šta misli o filmu, rekao je:

Film je odličan. Što se tiče prave istine o Jasenovcu, o svemu tome to je sakriveno od nas naroda. Prava istina je negde u ladici politike s jedne i druge strane. Mi Hrvati smo samo složni kad se priča o zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima, a kad se priča o zločinima koji smo mi počinili nad drugim nacijama, to zataškavamo, to nikome ništa.

On je u svojim izlaganjima naglasio i da je katolička crkva znala šta se događalo u Jasenovcu i da su svemu tome davali podršku. Pomenuo je i Stepinca i rekao kako i on ima “prste u ovom pekmezu, i to kakve prste“.

@christianhansandersenReply to @robim0406 ##foodwehate ##fy ##fyp ##foryou ##foryoupage ##fypシ ##croatia ##hrvatska ##srbija ##srbija🇷🇸 ##listeningface ##minimalwork ##bjelovar♬ original sound – Kristijan

Rekao je i da Srbija ima najlepšu zastavu trobojnicu na Balkanu i poručio:

Svaka vam čast Srbi. Bolji ste ljudi i narod nego što sam mislio.