IZBEGAVAJTE ŠIRI CENTAR: Parada ponosa i ulična trka zatvaraju OVE BEOGRADSKE ULICE za saobraćaj!

Parada ponosa
Petar Marković/Dnevno.rs

Održavanje Parade ponosa i velike ulične trke, pojedine prestoničke ulice biće u nedelju zatvorene za saobraćaj. Dodamo li tome i činjenicu da su mnoge gradske deonice već zatvorene zbog radova, nema sumnje da nas u Beogradu očekuju zastoji.

 

Okupljanje učesnika Parade ponosa počinje u nedelju, u 10 sati, na Cvetnom trgu, preko puta Beograđanke. Šetnja učesnika i učesnica Prajda trebalo bi da krene u 12 sati, a krajnje odredište je Trg Republike.

Kolona će se kretati Ulicom kralja Milana, ka spomeniku knezu Mihailu. Očekuje se da će širi centar grada, od Slavije do Kalemegdana, odnosno od sredine Ulice kneza Miloša do Tašmajdana, biti zatvoren već od jutarnjih sati do, otprilike, 15 časova.

Međutim, završetak Parade ponosa 2017. ne znači kraj muka za vozače i pešake, pošto ubrzo posle Prajda startuje velika trka BGD 10K, koja zatvara deo centra i Novog Beograda.

U trci učestvuje 10.000 trkača, a start je u 17 sati.

Takmičari će voziti iz Bulevara Nikole Tesle, kod Palate Srbija, zatim kroz ulice Trešnjinog cveta, Bulevar Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Pop Lukinom, Kneza Sime Markovića, Pariskom, Tadeuša Košćuška, Bulevarom vojvode Bojovića, Karađorđevom, Crnogorskom, opet na Brankov most, do Sajmišta i natrag u Bulevar Nikole Tesle.

Gradska uprava trebalo bi da saopšti tačne lokacije i satnicu za oba događaja, odnosno vreme kada će dolaziti do obustave saobraćaja u pojedinim delovima grada, kao i koje će sve linije javnog gradskog prevoza voziti izmenjenim trasama.