IZBEGLICE NEĆE U SRBIJU? Danas se niko nije pojavio u Prihvatnom centru u Preševu

Migranti
Beta

Sekretar Crvenog krsta u Preševu Ahmet Haljimi izjavio je da i pored najava o dolasku veće grupe izbeglica iz pravca Makedonije, u Prihvatni centar u tom gradu danas do 19 časova nije stigao nijedan migrant sa Bliskog istoka.

 

Haljimi je za agenciju Beta izjavio da su ekipe Crvenog krsta, koje dele besplatne obroke izbeglicama, bile spremne za prihvat većeg broja migranata, ali da se u toku dana niko nije pojavio. On je dodao da ni u toku jučerašnjeg dana nije bilo novih izbeglica u Prihvatnom centru u Preševu, kao i da je Crveni krst obavešten da najverovatnije ni tokom noći neće pristizati nove izbeglice koje u taj grad dolaze iz Makedonije.

OPŠTI HAOS MEĐU IZBEGLICAMA: Oko 100 osoba se potuklo zbog hidžaba (VIDEO)

Kako su preneli makedonski mediji, u toku jučerašnjeg dana izdato je ukupno 616 potvrda o nameri za traženje azila, odnosno toliko je izbeglica sa Bliskog istoka primljeno u prihvatnom kampu “Vinojug” kod Djevdjelije, a očekivalo se da će oni u toku dana stići u Srbiju.

Prema pisanju makedonskih i grčkih medija, na granici dve zemlje kod prelaza Idomeni sa grčke strane, nalazi se nekoliko hiljada izbeglica sa Bliskog istoka koje čekaju da uđu u Makedoniju.