Kandidat na Izborima za predsednika Srbije Saša Radulović, glasao je na biračkom mestu broj 40. Glasanje je proteklo uz incident, koji se dogodio prilikom njegovog obraćanja novinarima, na biračkom mestu u vrtiću "Cerak" .

 

Utrenutku kada je Radulović stao pred novinare da da izjavu, jedan član biračkog odbora dobacio je novinarima “da ne bi trebalo da uzimaju izjavu od čoveka koji je lopov i kojeg treba da bude sramota što se kao takav kandidovao za predsednika Srbije” .

Radulović je od tog člana odbora zatražio da se predstavi, uzvratio da njega treba da bude sramota zbog ponašanja, a ovaj mu je uzvratio sa “barabo”, dok je Radulović tražio da se pozove policija…

Usledila je galama, umešao se i jedan građanin da smiri situaciju, a nakon kraćeg verbalnog sukoba člana odbora i Radulovića, situacija se smirila i lider Dosta je bilo se obratio medijima kao da ništa nije bilo, ne osvrćući se na incident.

U Srbiji se danas održavaju predsednički izbori, a kako javlja CESID glasanje se odvija bez većih sistemskih problema.

Prema podacima IPSOS-a, zlaznost do 12 časova je 20,3 odsto, što je za oko 2 % manje u odnosu na prvi krug Izbora 2012. godine.

Posmatračka misija CRTA “Gradjani na straži” , saopštila je da će podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog sumnje na kupovinu glasova u Temerinu.

– Naš mobilni tim je zabeležio slučaj ispred biračkog mesta u Temerinu, koji potencijalno ukazuje na kupovinu glasova. CRTA posmatračka misija Gradjani na straži podneće krivičnu prijavu protiv NN lica nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu koje treba dalje da istraži ovaj slučaj i obavesti javnost o nalazima – rekao je predstavnik organizacije Raša Nedeljkov.