IZDATA POTERNICA: Francuz ZAPALIO tri srpska autobusa, pa pobegao iz države

U krugu preduzeća "Nikolić prevoz" u Samarinovcu kod Negotina 6. avgusta prošle godine oko 2.30 sati izbio je požar u kojem su u potpunosti izgorela tri autobusa.

Hronika
Dnevno.rs

Vlasnik kompanije Goran Nikolić kaže za portal Nova.rs da istraga napreduje, i da je policija došla do osumnjičenog, ali da je on nedostupan našim organima gonjenja budući da se najverovatnije nalazi u inostranstvu i da ima pasoš druge države.

Prava drama odvijala se u noći između 5. i 6. avgusta prošle godine, kada je nepoznati počinilac zapalio tri autobusa koji su se nalazili u krugu preduzeća „Nikolić prevoz“.

Po dojavi, odmah su na licu mesta došla dva vatrogasna vozila iz Negotina, koji su uz pomoć kolega iz jedinice HE „Đerdap dva“ ugasili požar. Oni su uspeli da brzo stignu na licu mesta, i spreče još veću štetu, budući da je mogao da izgori ceo vozni park i porodična kuća. Materijalna šteta je velika, jer se radi o autobusima nove generacije.

Kako saznaje portal Nova.rs iz izvora bliskog istrazi, osumnjičeni je francuski državljanin i za njim je raspisana potraga. Za sada nije poznato gde se on nalazi, a pretpostavlja se da je u međuvremenu napustio teritoriju Srbije.

Sa druge strane, i vlasniku autobusa Goranu Nikoliću potvrđeno je od strane policije da je osumnjičeni identifikovan, ali da se nalazi u bekstvu u inostranstvu.

Ja zaista ne znam kakva je procedura, ali su mi iz policije rekli da je pronađen osumnjičeni. Kada su mi pokazali fotografiju, nisam ga prepoznao, ja sam ga prvi put video u životu. Jednostavno, ne znam ga lično i ne znam ko je“, kaže Nikolić za Nova.rs portal.

Dodaje da se nada da će organi reda završiti posao do kraja i da će osumnjičeni biti priveden.

Ja i dalje, kao i prvog dana, sumnjam da je u pitanju konkurencija, odnosno neko od kombista koji se bave sličnim poslom kao ja“, zaključuje Nikolić.