IZLAZNOST I PRVE NEPRAVILNOSTI: Evo kako do sada teku IZBORI U SRBIJI

Građani Srbije danas glasaju na predsedničkim i parlamentarnim izborima kao i na beogradskim i izborima u 12 lokalnih samouprava, a pravo glasa ima 6.502.307 birača. Tok glasanje možete da pratite u blogu uživo na portalu Nova.rs

Dnevno.rs/kolaž

Prema prvim podacima Ipsos Srbija objavljenim u 9 sati, na izborima je do sada glasalo 5,1 odsto birača, prenosi Blic.

Na poslednjim izborima 2020. godine prema preseku CeSID-a za izlaznost do 9 sati, na izbornim mestima glasalo je 5,2 odsto ukupnog broja glasača.

Nepravilnosti u Zrenjaninu: Paralelni spiskovi i telefoni na stolu

Birališta u Zrenjaninu otvorena na vreme a prve nepravilnosti več su prijavljene u Aradcu, gde su članovi biračkog odbora držali telefone na stolu.

Kraljevo: Preminula žena u biračkom spisku

Na glasačkom mestu br. 19 – Ratarska kapija u Kraljevu, u biračkom spisku se pojavila žena koja je preminula pre skoro dve godine. Kako je za Nova.rs ispričao njen unuk Bojan Milićević, on je komisiji pokazao listić koji je njegova pokojna baba Milka Spaski dobila, i tražio da se upiše primedba da žena nije živa kako to ne bi bilo zloupotrebljeno.

Od političkih ličnosti do sada su glasali: predsednik Vučić. Goran Vesić, Danica Grujičić. Darija Kisič, Boris Tadić, Zdravko Ponoš, Dragan Đilas…