IZLOŽIO SVE RIZIKU: Iako je znao da je pozitivan na KORONU, ginekolog obavljao preglede

Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" potvrdio je da je subotički lekar, koji je u tu beogradsku bolnicu primljen 6. juna sa znakovima infekcije, zaražen virusom kovid-19.

Doktor
Pixabay.com

Kako je redakciji portala potvrđeno u KBC “Dr Dragiša Mišović”, pacijent iz Subotice primljen je u tu zdravstvenu ustanovu u “dobrom opštem stanju, stabilan, afebrilan, sa dobrom saturacijom na niskom protoku”.

PCR test od 8. juna je kovid-19 pozitivan. Za 11. jun planiran je kontrolni RTG snimak i mogući transfer na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije do kraja nedelje, zbog prestanka statusa kovid-bolnice naše ustanove – stoji u obaveštenju iz KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice dolazio je na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, pri čemu nije bio izolovan.

Prema svedočenjima više kolega, 27. maja je čak uradio dva carska reza. U isto vreme, njegovo odeljenje je zatvoreno zbog toga što je u međuvremenu zaraženo troje pripadnika osoblja odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, kao i više trudnica i porodilja, od kojih se najmanje jedna nalazi na intenzivnoj nezi u Novom Sadu.

Trudnice iz Subotice se upućuju u porodilišta u okolnim gradovima.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je u petak rekao da u bolnici nema obolelih, dok su iz bolnice odmah potom saopštili da je troje zaposlenih obolelo, ali broj obolelih trudnica i porodilja nije saopšten.

Udruženje građana “Slobodan grad” tim povodom zatražilo je ostavku direktora Opšte bolnice u Subotici Slobodana Puškara kao i gradonačelnika Bogdana Labana.loading...