IZNENADNA SMRT POTRESLA SVET: Slavni muzičar preminuo u liftu

Prins
Twitter/ABC news

Muzičar Prins preminuo je juče na svom imanju u Minesoti u 58. godini, prenose svetski mediji.

Prins je umro na svom imanju Pajzli Park u Minesoti, a policija je pozvana jutros rano i obavila je uviđaj, prenose američki mediji.

 
Prinsa su u liftu kuće našli pomoćnici šerifa, saopštile su američke vlasti.

Šerif okruga Karver Džim Olson je rekao da su negovi zamenici odgovorili na poziv oko 9.43 ujutro po lokalnom vremenu, da je medicinsko osoblje pokušalo reanimaciju, ali nije uspelo da povrati 57-godišnjeg Prinsa.

Njegovu smrt je potvrdio i Prinsov publicista na Tviteru.

-Sa dubokom tugom i žaljenjem vas obaveštavam da je muzička ikona i legenda Prins preminuo u svom domu – navodi se u izjavi.

Prošlog petka, Prinsu je pozlilo u njegovom privatnom avionu i pokušali su da se prizemlje u Ilinoisu, prenosi “Dejli mejl”.

Pevač je nekoliko nedelja “vukao” grip i izgledalo je da se oporavlja i nameravao je da nastupi u četvrtak u Atlanti, ali mu se stanje pogoršalo.

Prema prvim informacijama, zdravstveno stanje mu je bilo mnogo ozbiljnije i nije se dobro osećao.

Superstar je ipak nastupio u Atlanti, na prvom od dva rasprodata koncerta, i tokom svirke je delovalo da se oseća dobro.

Prins je stekao svetsku slavu pesmama u kojima je kombinovao rok, ritam i bluz i hip-hop, izgradio je specifičan zvuk i tokom karijere duge 40 godina prodao je više od 100 miliona ploča.

Među njegovim najvećim hitovima su “Purple Rain”, “Little Red Corvette”, “Let”s Go Crazy” i “When Doves Cry”, “Cream” i “Kiss.”

Rođen je 1958., a njegovo pravo ime je Prins Rodžers Nelson.

Poslednji album “HITnRUN phase two” izdao je u decembru na internetu bez prethodne najave. To je bio četvrti Prinsov album za više od godinu dana.

Uvršten je u Rokenrol kuću slavnih 2004. godine. Magazin Rolingstoun ga je postavio na 27. mesto svoje liste “100 najvećih izvođača svih vremena”.

Fanovi u suzama ispred Prinsovog imanja

Inače, ispred njegovog imanja na kome je poznati pevač nađen mrtav već su počeli da se okupljaju fanovi, koji u neverici i suzama pokušavaju da shvate da je njihov miljenik preminuo.

Jedan od fanova pop muzičara, Steven Skot rekao je da je Prins bio “divna osoba”, čija je poruka bila da ljudi treba da vole jedni druge.

Poslednji nastup održao 14. aprila

Na društvenim mrežama, Prinsovi fanovi su nakon objave da je umro počeli da dele snimke sa njegovog poslednjeg nastupa koji je održao 14. aprila.

Uz snimak, navode koliko su srećni što su mogli da prisustvuju tom koncertu, za koji će se ispostaviti da je poslednji.