IZNENAĐUJUĆI REZULTATI IZBORA: Mađari postigli uspeh tamo gde se nisu nadali

Savez vojvođanskih Mađara se, prema nezvaničnim rezultatima glasanja za odbornike republičkog parlamenta, plasirao na treće mesto, iza SNS-a i SPS-a.

Printscreen

Ovo nije podatak sa severa zemlje, već sa juga, iz Vranja. Izbori se ponavljaju, zbog formalnih nedostataka i grešaka u zapisnicima, na 9 mesta u Vranju i Vranjskoj banji, tako da će zvanični rezultati biti objavljeni naknadno.

Iznenađeni su i meštani Neradovca, barem anketirani, nezvaničnim rezultatima izbora. Bilo je, kažu, prethodnih izbornih godina par glasova, na nivou statističke greške, za Savez vojvođanskih Mađara.

U Neradovcu nema Mađara, na spisku je oko 750 birača, najviše glasova povereno je Srpskoj naprednoj stranci.

Savez vojvođanskih Mađara saopštava da nije vodio kampanju u Južnoj Srbiji, pretpostavljaju da su birači koji su na lokalnim izborima glasali za “Srpsku desnicu” glas dali i njima. Zajednički im je broj 4, ali liste i stranke su različite.

Koordinator radnog tela za sprovođenje izbora navodi da se izbori ponavljaju 1. jula, nakon toga biće utvrđeni rezultati glasanja. Primedbe su se odnosile na zapisnike, pogrešne logično-računarske operacije. I lokalni se ponavljaju na 3 mesta, po trenutnim podacima Srpska napredna stranka imaće 38 odbornika, grupa građana ‚ “Srspka desnica” 13, Socijalistička partija Srbije 8, a 6 Jedinstvena Srbija.loading...