IZRAELSKI KRALJ DROGE: Obogatio se preko interneta i upravo je izveo NAJLUĐE BEKSTVO OD POLICIJE ikada

Ukrajinska nacionalna policija potvrdila je da je Amos Dov Silver, osnivač najveće svetske mreže prodaje droge preko interneta, pobegao sa kijevskog medjunarodnog aerodroma Borispil, prenosi TASS.

“Da, dogodilo se (bekstvo). Međutim, policija nije zvanično o tome informisana. Njegovo izručenje je bilo isključivoj nadležnosti Ukrajinske bezbednosne službe (SBU), oni nisu informisali policiju, kancelariju državnog tužioca niti bilo koju agenciju koja je obično uključena u takve procedure. Zato je ta stvar u njihovoj nadležnosti”, navela je policija.

TASS nije bio u mogućnosti da dobije zvanični komentar SBU.

Ranije je ukrajinski onlajn list Strana izvestio da se bekstvo kralja droge dogodilo prošle večeri, kada je doveden na aerodrom da bude deportovan nazad u Izrael. 

Taj list je objavio da je on prošao kroz pasošku kontrolu i da mu je skinuta nanogica. On se zatim uputio ka zoni djuti fri pre nego što je nestao.

Odluka o deportaciji izraelskog građanina doneta je 15. avgusta iako ukrajinske vlasti nisu izvestile izraelske kolege o tome i sami su je izvodili. 

Amos Dov Silver je osnivač najveće globalne distribucione mreže droga preko interneta i ima dvojno državljanstvo SAD i Izraela. Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtev Izraela.

U to vreme vlasti Ukrajine su označile hapšenje Silvera kao najveću uspešnu zajedničku operaciju ukrajinske policije i kolega iz inostranstva. U julu je Silver pušten iz pritvora pre suđenja i stavljen u kućni pritvor.