IZRUČEN SRBIJI: Optuženi za ubistvo Brisa Tatona u monaškoj odori sproveden u zatvor

Lisice Hapšenje
Foter/ Keith Allison / photo on flickr

Dejan Puzigaća (35) koji je osuđen za ubistvo Brisa Tatona (28) 2009. izručen je juče Srbiji iz Atine, gde je uhapšen u septembru 2015. godine.

 

Puzigaća, koji se u međuvremenu zamonašio u pravoslavnoj crkvi u Kataru, na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteo je juče oko 17 sati u pratnji dvojice policajaca u civilu, pošto je Grčka nakon sedam meseci od hapšenja odgovorila pozitivno na srpski zahtev za ekstradiciju osuđenog navijača Partizana, piše “Blic”.

Prema rečima jednog od Puzigaćinih saputnika sa redovnog leta na liniji Atina – Beograd avionom JU-513, osuđenik, obučen u crnu monašku odoru, mirno je proveo put, malo je komunicirao sa policajcima. On nije imao lisice na rukama.

Od osoblja na letu samo je zatražio posni obrok. Tek kada je kroz prozor ugledao Beograd, malo se nasmejao, inače nije imao nikakve reakcije – kaže jedan od putnika na ovoj liniji.

List podseća da je Dejan Puzigaća, koji je u međuvremenu preuzeo ime monah Sava, uhapšen u septembru prošle godine na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici. Njegovo hapšenje izazvalo je veliku pažnju javnosti jer je identifikovan i priveden u monaškoj odori. U trenutku privođenja osuđenik je mirno priznao policiji da se zove Dejan Puzigaća i da je za njim raspisana poternica.

Puzigaća je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjene na 14 godina zatvora.