“JA HOĆU RIO TINTO”: Đukanović pruža podršku zloglasnoj kompaniji (VIDEO)

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je da podržava kompaniju Rio Tinto i da je potrebno organizovati skup podrške toj kompaniji.

Foto: screenshot/twitter.com

U susret protestu koji je planiran u subotu, a koji se širom Srbije organizuje zbog spornih zakona o eksproprijaciji i referendumu, a za koje se sumnja da se upodobljavaju zbog toga da bi kompanija Rio Tinto mogla lakše da posluje u Srbiji, Đukanović se oglasio sa tvrdnjom da je potrebno organizovati skup podrške ovoj kompaniji.

– A šta mi koji hoćemo Rio Tinto? Evo, ja hoću Rio Tinto. Hoću protest zato što vi ometate da dođe Rio Tinto. Hoćemo protest protiv vas. Što se to nama ne dopušta? Što se mi odmah proglašavamo kao ljudi koji ne žele dobro Srbiji i to medijski tako “halabučete”? Evo, hoćemo protest da želimo Rio Tinto u Srbiji – poručio je Đukanović.

Protesti protiv Rio Tinta u Srbiji, odnosno protiv iskopavanja litijuma, traju već duže vreme, ali su naročito intezivirani u prethodne dve nedelje. Podrška vlasti ovom projektu i više puta je, kako javno, tako tajno iskazana, dok građani s druge strane upozoravaju na istoriju poslovanja ove kompanije i ekološke katastrofe koje je izazvala u brojnim zemljama sveta.