JAK MRAZ U SRBIJI: Narednih dana ledeno, a RHMZ izdao posebno UPOZORENJE za OVA područja

I danas jak mraz i snežni nanosi. Jutarnja temperatura u nižim predelima od -12 do -5, najviša dnevna od -3 do 2 stepena.

Zima sneg
Pixabay.com

I danas se očekuju snežni nanosi, jer će u planinskim predelima i dalje biti vetrovito.

Prognostičari upozoravaju na jak mraz, na planinama i oko minus 20 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje u kojem se navodi da će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose u planinskim predelima. Upozorava se i da se do 10. februara u jutarnjim satima očekuje umeren i jak mraz.

U većem delu zemlje će biti vedro, ali biće to zubato sunce, samo na planinama sa snegom.

Arktički vazduh zahvatio je Balkan, ali i gotovo čitavu Evropu.

Ledeni dani u većem delu Srbije potrajaće do petka.

Očekuje se jutarnja temperatura u nižim predelima od -12 do -5, najviša dnevna od -3 do 2 stepena.

U Beogradu vedro i hladno. Ujutru -8, dnevna temperautra do nule.

Evo šta nas čeka u narednim danima:

06.02.2023. Ponedeljak: Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana na severu i istoku Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -5, najviša od -3 do 2 stepena. Upozorenje: U nižim predelima Tmin < -10 stepeni, verovatnoća 90%. U planinskim predelima Tmin < -15 stepeni, verovatnoća 95%.

07.02.2023. Utorak: Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana pretežno sunčano i hladno, povremeno uz umerenu oblačnost naročito na zapadu i jugozapadu Srbije. Vetar slab, na jugu i istoku Srbije i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -5, a najviša od -2 do 2 stepena. Upozorenje: U nižim predelima Tmin < -10 stepeni, verovatnoća 90%. U planinskim predelima Tmin < -15 stepeni, verovatnoća 95%.

08.02.2023. Sreda: Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana pretežno sunčano i hladno, povremeno uz umerenu oblačnost naročito na zapadu i jugozapadu Srbije. Vetar slab, na jugu i istoku Srbije i umeren, severni, uveče u skretanju na istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -12 do -5, a najviša od -2 do 2 stepena. Upozorenje: U nižim predelima Tmin < -10 stepeni, verovatnoća 90%. U planinskim predelima Tmin < -15 stepeni, verovatnoća 95%

09.02.2023. Četvrtak: Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana pretežno sunčano i hladno. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura od -12 do -5, a najviša od -2 do 2 stepena. Upozorenje: U nižim predelima Tmin < -10 stepeni, verovatnoća 90%. U planinskim predelima Tmin < -15 stepeni, verovatnoća 95%