JANKOVIĆ JAVNO POTVRDIO: Pokret će podržati kandidaturu DRAGANA ĐILASA za gradonačelnika Beograda

Saša Janković
Beta / Milan Obradović

Na današnjoj konferenciji Pokreta slobodnih građana, predsednik Pokreta Saša Janković, saopštio je da su svi organi Pokreta, kao i osnivači, potvrdili rešenost da se podrži eventualna kandidatura Dragana Đilasa i da se potvrdi saradnja sa Narodnom strankom i srodnim političkim organizacijama.

 

Janković je, takođe, objavio da se odriče nagrade za Najevropljanina koju je kao zaštitnik građana dobio za 2010. godinu.

– Pokret će podržati kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda i istovremeno nastavlja sa širenjem demokratskog bloka u cilju smene pogubne vlasti i vraćanja Srbije sa istorijske stranputice. Iz tog razloga Pokret jača savez sa Narodnom strankom , ali i drugim strankama i pokretima poput Mađarskog pokreta, Hrvatskog građanskog saveza, Pokreta za PREOKRET, Pokretom Protiv Diktature, Šumadijskom regijom i Novim pokretom – izjavio je Janković i dodao da Pokret raspoložen za saradnju i sa drugim političkim organizacijama, pre svega Demokratskom strankom, pokretom Dosta je bilo, pokretom Ne davimo Beograd i drugima.

Janković je istakao i da postaje sve jasnije da Aleksandar Vučić i SNS nemaju rešenje za predstojeće izbore u Beogradu i da očekuje da će se SNS odlučiti i za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

– Možemo očekivati i vanredne parlamentarne izbore, kojima će nastojati da ublaži predstojeći poraz u Beogradu i oslabi kapacittete opozicionih snaga. Mi nećemo biti iznenađeni ako se to dogodi već će njih sačekati novo iznenađenje – istakao je on.