JAVNOST JE PRESTRAVLJENA: Ubio je 140 dečaka a izlazi iz zatvora za samo 7 godina

Luis Garavito
wikipedia

Devedesetih godina jedan Kolumbijac mučio je i ubio oko 140 dečaka. Luis Garavito je tokom 5 godina mučio i ubio oko 140 dečaka što ga je postavilo na pijadestal najozloglašenijeg ubice u istoriji te zemlje.

 

Garavito, poznatiji kao “Zver” hvatao je jadne i siromašne dečake uzrasta između 8 i 16 godina. Većina njih su bili siromašni ili beskućnici.

Nudio bi im razne poklone i novac kako bi ih namamio što dalje od naseljenih mesta. Kada bi u tome uspeo, mučio bi ih a zatim klao. Telo svoje žrtve bi raskomadao nakon toga.

Policija je prvo pronašla ostatke 36 tela u Pereiri, glavnom gradu Kolumbije. Međutim Garavito je ubijao i u drugim gradovima što je dodatno otežalo istragu.

Garavito je uhapšen za pokušaj silovanja dvanaestogodišnjeg dečaka. Kada je policija pretresla stanove njegovih prijatelja i devojke, našli su isečke iz novina u kojima se pominju imena nestale dece.

Ubrzo po hvatanju, Garavito je priznao ubistvo 140 dečaka. Momentalno je optužen za ubistvo 172 lica. Ipak krivica mu je bila pripisana za 138 ubistava.

Ono što je takođe tragično, svakako je kazna koju je ovaj monstrum dobio. Pošto kolumbijski pravosudni sistem tog vremena (1999) prepoznaje maksimalnu kaznu od 30 godina, Garavito je dobio 22 jer je sarađivao sa policijom.

Ipak javnost je od tada uticala da se maksimalna kazna u Kolumbiji poveća sa 30 na 60 godina. Istini za volju zakon ne može biti primenjen retroaktivno, tako da Garavito izlazi najkasnije 2023.

Pogledajte video:loading...