“Je l ovo stvarno izjavila?!” Tviteraši tvrde da se ANA BRNABIĆ ISPALILA, ovu njenu izjavu SVI DELE I KOMENTARIŠU (FOTO+VIDEO)

Košarkaški klub Crvena zvezda je organizovala petu utakmicu finala plej-ofa uz prisustvo ogromnog broja navijača, uprkos zabranama zbog borbe protiv koronavirusa, a premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da policija za to - nije znala?!

printscreen/youtube.com/RTS

Zvanično, na utakmici je bilo tačno 4235 navijača. Navijači nisu smeli da budu prisutni na tribinama. Ni tih četiri hiljade i kusur, a ni mnogo manje. Država se još uvek bori protiv pandemije koronavirusa, a u okviru mera borbe stoji jasno da je bilo kakav vid okupljanja u tom trenutku sa više od pet osoba bio zabranjen.

Čak i najnovije ublažene mere, kažu da je okupljanje do 200 ljudi dozvoljeno samo na kongresima. Ne mogu ni svadbe, ni mature, ni drugi vidovi proslava, stoji u najnovijoj odluci kriznog štaba.

I svi su se složili. Crvena zvezda je prekršila mere i biće kažnjena. Zvezda je bila kažnjena i dva puta pre ove utakmice, kada je pustila mnogo manje publike i za to morala da plati po 300 hiljada dinara.

I iz tog primera bilo je potpuno jasno da kazna nije bila prepreka, da posle prvog puta, dođe i drugi put, a onda zatim i treći.

Printscreen

Prvo je reč imao doktor Predrag Kon.

„Ti događaji jednostavno su stavljanje pred svršeni čin i to nikako ne može da bude prihvatljivo, možda je prejaka reč da je to skandalozno, ali je tako. Ispada da sve što su država i društvo radili nekome ne znači baš ništa, to je moje mišljenje i moj stav po tom pitanju“, rekao je Kon bez objašnjenja ko i kako je to stavljen pred svršen čin i zašto nije bilo sprečeno kada je prestupnik već jednom ponovio ono zbog čega je bio kažnjen.

To je razjasnila premijerka Ana Brnabić, takođe sablažnjena prisustvom publike u dvorani.

„Kršenje mera od strane KK Crvena zvezda, oni su već jednom bili kažnjeni i proveriću da li su kažnjeni i ovaj put, jer je jasno da su kršili mere. A, da li je policija mogla da reaguje? Policija nije znala da će doći do kršenja mera. Da su znali da će doći do kršenja mera, ne bi se kršile mere“, rekla je premijerka Brnabić.

Ova njena izjava izazvala je dosta pažnje na društvenim mrežama jer su, tvrde korisnici, “svi znali” da će do kršenja mera doći.

Dan pred utakmicu košarkaški klub Crvena zvezda je izdao saopštenje u kome su, između ostalog, naveli da će navijača na utakmici biti, kao i detalje pod kojim uslovima.

„KK Crvena zvezda će i peti meč finala ABA lige organizovati na isti način kao što je to radio cele sezone, a ulazak u dvoranu uz priložene podatke, PCR test, ili potvrdu o vakcinaciji (revakcinaciji) ili preležanom Kovidu biće omogućen prijateljima kluba, članovima uprave, Skupštine i sponzorima kluba“.

Danima su navijači Crvene zvezde pripremali feštu za odlučujući meč. Danima se pričalo o tome kako da se uđe u halu i bodri voljeni klub. Samo dan pred utakmicu, nekoliko stotina navijača je došlo na trening i obećalo igračima da će ih podržati u odlučujućem meču što je zabeleženo i na kamerama i što je gledala i cela Srbija.

Znali su to očigledno i igrači. Milan Dozet, bivši košarkaš Crvene zvezde koji je rekao da mu još “samo baba iz zgrade” nije tražila kartu za utakmicu. Džastin Kobs igrač Budućnosti, ekipe iz druge države, rekao je da ih čeka paklena atmosfera u hali „Aleksandar Nikolić“.

Čitav slučaj izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama. Korisnici se pitaju – kako policija nije znala kada su očigledno svi znali? A bilo je i onih koji su sa čitvom situacijom rešili da se našale.

Pogledajte i sami:

KOGA BRIGA ZA PRAVILA?! “Pionir” sinoć KRCAT NAVIJAČIMA, a evo šta o tome kaže DOKTOR KON (FOTO+VIDEO)