JECAJI I SUZE U ATELJEU 212: Prijatelji se oprostili od Marinka Madžgalja (FOTO)

Marinko Madžgalj
Beta

Veliki broj glumaca okupio se danas da oda poslednju počast glumcu i muzičaru Marinku Madžgalju na komemoraciji u Ateljeu 212, čiji je član ansambla bio poslednjih šest godina. Kroz suze i jecaje, komemoracija je završena uz taktove pesme "Svadbarskim sokakom", koju je Marinko svojevremeno otpevao.

 

Na scenu Ateljea 212, na kojoj su se Madžgaljevi prijatelji i kolege oprostili od poznatog glumca, izašao je na kraju čitav ansambl tog pozorišta. Ispraćen je dugim aplauzom u ritmu muzike.

Madžgaljev kolega i upravnik Atljea 212 Branimir Brstina otvorio je komemoraciju rečima da je “odlazak Marinka Madžgalja veliki gubitak za pozorište”.

– Njegovo vreme je tek trebalo da dođe. Otišao je naš dragi drug, omiljeni glumac – rekao je Brstina.

Komemoracija je završena uz taktove pesme “Svadbarskim sokakom” Đorđa Balaševića, koju je Marinko Madžgalj svojevremeno otpevao. Svi glumci su izašli na scenu i aplaudirali zajedno sa publikom.

– Ukrao sam mu mnogo fora i možda će tako on kroz mene nastaviti da živi – poručio je na komemoraciji glumac Andrija Milosević, Madžgaljev kolega i prijatelj.

Amidžić: Ja te brate neću zaboraviti

Kroz jecaje sa Marinkom oprostio se i voditelj Ognjen Amidžić.

– Marinko i ja smo se slučajno upoznali i postali prijatelji. On me je uvukao u glumu. On bi sad tražio da pričam bilo šta. Proveli smo neverovatnih 13 godina zajedno. On je jedan od najtalentovanijih ljudi, u svim sferama – ispričao je Amidžić i dodao:

– Ako je Marinko umro, kao što kažu da jeste, onda čovek stvarno umire tek kad ga zaborave. Ja te, brate, neću zaboraviti.

 

Madžgaljeva profesorka sa klase je rekla da svi treba da budu ozareni što su imali Marinka, njegov talenat, njegovu lepotu i bezrezervnu ljubav…

Jelena Đokić: Da mogu umrla bih sad od smeha za tebe, Maki moj

Glumica Jelena Đokić je, u potresnom oproštaju, poručila da je Madžgalj stvarao “život životniji od života samog”.

– Njegov cilj je bio da razveseli i da mogu – umrla bih sad od smeha za tebe, Maki moj. Tešimo se mi kolege danima da smo bili privilegovani da budemo sa tobom. Hvala ti što si trpeo moje falširanje, hvala ti što mi dolaziš u snove. Tebe je striko, baba ostala željna – poručila je.

 

Komemoraciji prisustvuju glumci Kalina Kovačević, Seka Sablić, Mirka Vasiljević, Vuk Kostić, Branimir Brstina, kao i ministar kulture Ivan Tasovac… Tu je i bivša supruga Marinka Madžgalja, glumica Dubravka Mijatović, sa kojom ima ćerku.

Mnogobrojnih prijatelja, kroz suze i jecaje, došli su da se oproste od poznatog glumca.

Tokom komemoracije puštena je i pesma “Kradem ti se u večeri rane” koju je Madžgalj izveo u seriji “Ranjeni orao”.

Na početku komemoracije Branimir Brstina pozvao je okupljene da se oproste od Marinka minutom ćutanja.

Marinko Madžgalj preminuo je u 37 godini posle borbe sa teškom bolešću.

Marinko Madžgalj operisan je u avgustu prošle godine zbog problema sa pankreasom. Iako se činilo da se glumac oporavlja, lekari nisu želeli da daju prognoze.