JEDAN OD PET MILIONA: Pink boja za RTS uprkos krivičnim prijavama

Tokom prethodnih protesta ispred zrade RTS skandirano je "RTS je SNS" i pozivan Bujošević da "objektivno izveštava" ili podnese ostavku.

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Protest Jedan od pet miliona počeo je večeras u centru Beograda i trebalo bi, kako je najavljeno, da predstavlja odgovor na krivične prijave podnete protiv studenta koji su tokom ranijeg protesta farbali u “pink boju” ulazna vrata zgrade Radio televizije Srbije (RTS) simoblično poručujući šta misle o njenom izveštavanju.

Organizator je pozvao gradjane da ponesu nešto sa pink bojom kako bi “pokazali da ona najbolje odslikava” tu medijsku kuću, najavivši i performans ispred njenog sedišta u Takovskoj ulici, gde će se doći u protestnoj šetnji nakon početnog okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Studenti iz Udruženja Jedan od pet miliona saopštili su proteklih dana da je generalni direktor RTS Dragan Bujošević podneo ovu krivičnu prijavu nameravajući da ih tako zaplaši, ali da mu to neće uspeti već će nastaviti sa svojim dosadašnjim performansom.

Naveli su i da su počela saslušanja u policiji studenta prepoznatih na snimcima kako farbaju vrata RTS, ali i da nemaju nameru da se kriju kad to rade. Takodje i da je boja koju koriste uradjena na “vodenoj bazi”.

Tokom prethodnih protesta ispred zrade RTS skandirano je “RTS je SNS” i pozivan Bujošević da “objektivno izveštava” ili podnese ostavku.