JEDAN OD PET MILIONA: “Rezultati razgovora o izbornim uslovima NISU DOVOLJNI”

"Za nas je ovo šargarepa i sve što je postignuto je upitno jer ne postoje jasni merni alati koji bi mogli da potvrde da li će dogovoreno biti implementirano i sprovedeno".

BETA

Aktivista Udruženja “Jedan od pet miliona” Srdjan Marković kazao je večeras da rezultati razgovora o izbornim uslovima uz posredstvo EU nisu dovoljni i naveo da je do njih došlo zahvaljujući bojkotu.

“Do ovih ustupaka vlasti, ako ih uopšte možemo tako nazvati, došlo je zahvaljujući bojkotu što nam je potvrdjeno i od predstavnika EU koji su zbog toga tu, medjutim dobijeno nije dovoljno”, izjavio je Marković za agenciju Beta.

On je ocenio da bi ustupci vlasti bili mnogo veći da su svi potpisnici Sporazuma sa narodom bili odgovorni prema sebi i gradjanima, poštovali datu reč i uključili se u bojkot.

“Ustupci vlasti bi bili mnogo veći i možda bi stvarno mogli da kažemo da imamo jednu pobedu”, izjavio je Marković.

Marković je rekao da se borba za fer i slobodne izbore nastavlja i pozvao gradjane na naredni protest u subotu u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

“Za nas je ovo šargarepa i sve što je postignuto je upitno jer ne postoje jasni merni alati koji bi mogli da potvrde da li će dogovoreno biti implementirano i sprovedeno”, rekao je Marković.