JEDAN POZIV MENJA SVE: Zbog razmaženog glumca Skot Nison je napustio HOLIVUD i otišao u KAMBODŽU!

Skot Nison
Facebook.com/scottneesonccf

Digao je ruke od luksuznog života i posvetio se pomaganju najsiromašnijima - zbog jednog telefonskog poziva!

 

Pre desetak godina u Pnom Penu, 86-godišnja Kambodžanka povukla je za ruku tadašnjeg izvršnog direktora iz Holivudai odvela ga da vidi troje dece koji spavaju na deponiji, oboleli od tifusa. Onda mu je zazvonio telefon i sa druge strane čuo je tužni glas popularnog glumca koji je bio nesrećan jer u privatnom avionu nije bila obezbeđena voda koju on voli da pije.

Moj život ne treba da bude tako težak – rekao je glumac u uvo direktoru koji je gledao kambodžansku decu koja se u najsurovijim uslovima bore za život.

Tako je i došlo do toga da Skot Nison, bivši lider kompanije “20th Century Fox International” napusti Holivud. Prodao je vilu, porše i jahtu i vratio se u Kambodžu kako bi tamošnjoj deci dao krov nad glavom, nahranio ih i edukovao. Skot se trenutno brine za više od 1.000 kambodžanske dece i njihove porodice.

Nisam mogao da odvratim pogled od te dece, siromašne i bolesne. Ta slika mi nije izlazila iz glave – izjavio je Nison jednom prilikom.

Nison je u trenutku kada je dao otkaz zarađivao milion dolara godišnje (plus bonusi), a sada nosi počasnu očinsku titulu u brojnim kambodžanskim porodicama. Veći deo novca uložio je u osnivanje humanitarne organizacije u kojoj sada zarađuje 87 hiljada dolara godišnje. Donirao je pola miliona dolara da bi se osnovala posebna organizacija za zaštitu dece od seksualne eksploatacije i prisilnog rada, a 120 hiljada dolara otišlo je na račun neprofitne organizacije koja se trudi da reši krizu globalnog zagrevanja.

Samo u 2015. godini iškolovao je 2.257 dece, izgradio 180 kuća, izlečio skoro 40 hiljada najsiromašnijih, a u okviru njegovog programa bezbedno i zdravo je došlo na svet 914 dece.

Mnogo dece je ostavljeno u njegovoj fondaciji, a u papirima je navedeno da su rođena 1. januara, jer se o njima ne zna ništa. Zato je “Fondacija kambodžanske dece” Skota Nisona odredila 1. januar za Dan rođendana!

Pogledajte kako svi zajedno slave: