JEDNI KAŽU BRAVO, DRUGI – MALO JE! Evo šta su od Beograda dobili HEROJI KOJI SU SPASILI DEVOJKU IZ POŽARA

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić primio je u Starom dvoru Lazara Ereša, Nemanju Držaića, Nenada Jankovića i Nika Davida, momke koji su zajedno sa Pavlom Gavurom spasili petnaestogodišnjakinju iz zapaljenog stana na desetom spratu solitera na Dorćolu.

Beoinfo

U ime spasilaca, Lazar Ereš je zahvalio na prijemu i istakao da je ponosan na svoje drugare, kao i na devojku koja je u izuzetno teškoj situaciji sarađivala i bila veoma prisebna.

On je posebno zahvalio Pavlu Gavuri, jednom od učesnika, koji danas nije prisustvovao prijemu a koji je prema Pavlovim rečima možda i najviše zaslužan zato što se prvi popeo na gelender terase, ne bojeći se za svoj život.

– U našem poslu bitno je poverenje i to se i u ovom događaju pokazalo kao tačno. Gradu Beogradu i Opštini Stari grad želim da zahvalim na pažnji i poklonima. Mi se ne osećamo kao heroji, već nam je drago da smo uspeli da spasemo jedan život i devojci želimo brz oporavak. I dalje smo tu za nju i njenu porodicu i pomoći ćemo im koliko god je to u našoj mogućnosti. Lep je osećaj nekome spasiti život, to je velika stvar, sve drugo je manje bitno. Zahvalnost ljudi je divna i sva sreća je da se na kraju sve dobro završilo  – kazao je Lazar Ereš, apelujući i na sve druge da se uključe i pomognu.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je da će svaki radnik heroj dobiti simboličnu nagradu u iznosu od 15 hiljada dinara, kao i zahvalnicu  opštine. Svi učesnici spasavanja devojke iz stana zahvaćenim požarom dobili su i „Knjigu o Beogradu”.

STRAŠAN POŽAR NA DORĆOLU: Tinejdžerku spasli SEKUND PRE PADA PLAFONA preko terase sa 10. SPRATA (VIDEO)