“Jednom će valjda i pravde biti”: Otkrivena SPOMEN PLOČA na mestu ubistva Olivera Ivanovića, a zbog CITATA na njoj, svi su plakali (FOTO)

Oliver Ivanović
Beta/SASA DJORDJEVIC

Predstavnici Gradjanske inicijative SDP otkrili su danas u severnom delu Kosovske Mitrovice spomen ploču na mestu na kom je 16. januara ubijen lider te inicijative Oliver Ivanović.

 

Na spomen ploči postavljenoj ispred ulaza u prostorije GI SDP, uz sliku Olivera Ivanovića i datum ubistva, citirana je i jedna od njegovih izjava.

– Moram da izdržim jer ako pokleknem, priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo do navek da traje, jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići sa Kosova i Metohije – piše na spomen ploči.

Ivanovićev najstariji sin Nikola, kazao je novinarima da je sve o čemu je njegov otac govorio “napisano na ovoj tabli da nas podseća”.

Pored predstavnika GI SDP, otkrivanju spomen ploče prisustvovali su i članovi porodice Olivera Ivanovića i brojni građani koji su potom položili cveće i upalili sveće.

Sutra će u 11 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju biti održan četrdesetodnevni parastos Oliveru Ivanoviću koji će služiti vladika raško-prizrenski i kosovskometohijski Teodosije.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta GI SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice, a počinioci još nisu pronadjeni.

Dvojica policajaca uhapšena su zbog manipulacije dokazima sa mesta ubistva, ali sud nije imao osnov da im odredi pritvor do 30 dana, pa su pušteni na slobodu.loading...