JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU? Poznati forenzičar dao DETALJNO OBJAŠNJENJE ubistva pevačice

Jelena Marjanović
Printscreen

Tačno vreme smrti ubijene Jelene nije moglo da bude precizno utvrđeno zato što je njeno telo više sati bilo potopljeno u vodi, tvrdi za „Blic“ Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja.

 

Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, a koji je u aprilu ove godine unajmila porodica Krsmanović kako bi se konačno rešilo najmisterioznije ubistvo poslednjih godina u Srbiji, izneo je za „Blic“ nova saznanja do kojih je CFI došao u slučaju ubistva Jelene Krsmanović.

Kako navodi Šipka za „Blic“, njegove tvrdnje proistekle su nakon što je imao uvid u obdukcioni nalaz ubijene pevačice Jelene Krsmanović. Prema njegovim rečima, obducent je vreme smrti odredio na osnovu izgleda kože na Jeleninom telu.

 
– On je to zaključio na osnovu promena na njenoj koži, koja je dobila izgled takozvane kože pralje. S tim u vezi, obducent je utvrdio da je Jelenino telo u vodi bilo „više od tri sata, a manje od tri dana“ – navodi Šipka.

Zbog toga, kako naglašava Šipka, CFI ostaje pri tvrdnji da je pevačica ubijena dan ranije – u noći između 1. i 2. aprila 2016. godine, a ne 2. aprila između 16.47 i 17.20.

– Ostaje nejasno kako je određeno da je vreme smrti između 16.47 i 17.20, 2. aprila 2016. godine. Takođe, i vreme zadavanja udarca u glavu Jelene Krsmanović takođe je utvrđeno. Navodi se nasip, uža lokacija kanal s vodom – dodaje Šipka.

Centar za forenzička istraživanja izričito tvrdi da mesto ubistva tek treba da bude utvrđeno jer to – nije nasip!

– Nedostatak tragova krvi na licu mesta pronalaska tela Jelene Krsmanović, nedostatak krvi na Jeleninoj majici, nedostatak blata na patici, čarapama i trenerci Jelene Krsmanović isključuje mogućnost da se njeno ubistvo odigralo na nasipu – tvrdi Šipka.

Kako dodaje, velika je dilema kako je Jelena ubijena u vodi, a da je ubica pobegao mokar do gole kože usred bela dana na nasipu.

– Postavlja se pitanje na koji je način Jelenin ubica, koji je prilikom zadavanja udaraca u vodi kanala morao biti u vodi do pojasa, nogama u muljevitom dnu, isprskan krvlju ubijene Jelene, napustio lice mesta, a da ne bude primećen od posetilaca, kojih je nesumnjivo bilo na nasipu. Eventualno, kao lice mesta se može prihvatiti nasip, ali samo ako se događaj odigrao u nekom gabaritnom vozilu koje je dovezeno na nasip. Ali ne 2. aprila 2016. od 16.47 i 17.20 – pojašnjava on.

Prema zvaničnoj verziji, pevačica Jelena Krsmanović (33) ubijena je 2. aprila 2016. godine u kanalu kod nasipa u Crvenki kada se, navodno oko 15.30 sati, odvojila od supruga Zorana Marjanovića i ćerkice Jane (5) kako bi istrčala krug. Pola sata kasnije, ona je nestala, a tek uveče oko 20 sati njen suprug je prijavio nestanak.

Dan kasnije, posle dvadesetočasovne potrage, njeno telo je pronađeno u kanalu nedaleko od mesta gde ju je suprug navodno poslednji put video. Petnaest meseci kasnije za njeno ubistvo uhapšen je upravo njen suprug Zoran Marjanović zbog sumnje da ju je ubio, a Više javno tužilaštvo naložilo je istragu, saslušanje svedoka i izvođenje dokaza.

U pritivoru do marta

 

Apelacioni sud u Beogradu produžio je početkom decembra pritvor Zoranu Marjanoviću na još tri meseca. Prema toj odluci, pritvor mu može trajati najduže do 10. marta 2018.

U obrazloženju odluke ovog suda stoji da je Apelacioni sud imao u vidu da postoji osnovana sumnja da je Marjanović na svirep način ubio svoju suprugu, tako što je prilikom ubistva pokazao naročitu upornost i bezobzirnost.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula – navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.