JEO JE TRAVU I PIO VODU IZ MOČVARE: Četvorogodišnji dečak danima bio sam u divljoj šumi i USPEO DA PREŽIVI (FOTO)

dima peskov
vk.com

Sve je počelo kad je otac Andrej poveo dečaka u šumu da naseku drva, ali malenom Dimi je to brzo dosadilo i tata ga je poslao natrag majci koja je bila udaljena tek 50 metara...

 

Četverodnevna drama u ruskom Jekaterinburgu je srećno okončana za Dimu Peskova (4) i njegovu porodicu! On je, naime, nestao tokom kampovanja sa svojim najbližima i četiri dana proveo usamljen u divljoj šumi, prenose svetski mediji.

 
Sve je počelo kad je otac Andrej poveo dečaka u šumu da naseku drva, ali malenom Dimi je to brzo dosadilo i tata ga je poslao natrag majci koja je bila udaljena tek 50 metara. Ali, kako to već ide kod dece, Dima je skrenuo sa puta i izgubio se!

Bio sam baš glup, nisam mogao ni da zamislim da će Dima da zaluta – rekao je otac.

Dima, nakon toga, više nije viđen u blizini kampa, a porodica je odmah prijavila njegov nestanak i bila pod nadzorom policije. Zbog sigurnosti su poslati i na detektor laži.

U potrazi je učestvovalo čak 2000 ljudi! Tako su volonteri uspeli da lociraju Dimine otiske u blizini kampa, ali ronioci i dronovi nisu davali nikakve rezultate. Šanse za pronalaskom smanjile su se kad je uočen medved na tom području.

Međutim, posle tri dana javili su se lokalni ribari sa prijavom da su primetili dečaka koji odgovara Diminom opisu.

Ipak, potragu je obustavilo nevreme, a sledeći dan dečak je pronađen kako leži u rupi od srušenog drveta, sedam kilometara od mesta nestanka. Inače, Jekaterinburg je udaljen 1700 kilometara od Moskve.

Kad smo ga pronašli, Dima je bio promrzao i mokar, po telu je imao bezbroj ujeda komaraca, a kad se malo smirio i došao sebi ispričao nam je da je jeo travu i pio vodu iz močvare – rekao je junak Pavel Karpenko, pripadnik specijalne policije koji je pronašao dečaka.

Dima je odvezen u bolnicu gde se oporavlja od povreda i stresa.