Na krajnjem severu Srbije danas pretežno sunčano i toplo. U ostalim predelima biće promenljivo oblačno i znatno toplije u odnosu na utorak, dok se u južnim, jugozapadnim i jugoistočnim predelima i dalje očekuje relativno sveže sa kišom, ponegde i sa pljuskovima sa grmljavinom.

 

Duvaće umeren vetar istočnih pravaca, u košavskom području i na planinama povremeno jak istočni i jugoistočni, na jugu Banata sa olujnim udarima i preko 80 km/h. Minimalna temperatura od 12 do 18°C, maksimalna dnevna od 18°C na jugu do 30°C na severu Srbije.

U Beogradu promenljivo oblačno, suvo i znatno toplije sa sunčanim intervalima. Duvaće umere, sredinom dana povremeno i jak istočni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna dnevna 28°C.

U četvrtak na severu pretežno sunčano i veoma toplo, povremeno uz promenljivu oblačnost. U ostalim predelima biće promenljivo oblačno, a u južnim, jugozapadnim i jugoistočnim predelima i dalje svežije sa kišom, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. U košavskom području i na planinama duvaće umeren do jak istočni i jugoistoni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 23 do 29°C, na severu Srbije i u Mačvi i Podrinju ponegde i do 31°C.

U petak i za vikend u većem delu Srbije biće promenljivo oblačno i toplo, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura uglavnom će biti bez bitnije promene kao i tokom prethodnih dana.

Biometeorološka prognoza za sredu 7. avgust

Očekivano pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Ipak se oprez savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima.loading...