“JESTE LI I VI PREVARENI?”: Građani ponovo DIŽU BUNU, sutra u podne će BLOKIRATI Trg Slavija!

Clj protesta je da se kroz građansko organizovanje izvrši pritisak na vlast, kako bi država poštovala zakon i dostojanstvo građana.

Trg Slavija
Beta

Pod sloganom “Jeste li i vi prevareni”, stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović sutra će u podne organizovati protest na Trgu Slavija u Beogradu, koji će zbog toga biti blokiran za saobraćaj dva sata.

Organizatori protesta, Udruženje građana “Stepa Stepanović”, pozvali su građane da im se pridruže i da ih podrže ukoliko ih je “vlast prevarila, obmanula, izneverila očekivanja”.

Prema njihovim rečima, cilj protesta je da se kroz građansko organizovanje izvrši pritisak na vlast, kako bi država poštovala zakon i dostojanstvo građana.

Građani naselja Stepa Stepanović blokirali su ranijih dana izgradnju crkve, zahtevajući da se izgrade škola, vrtić i dom zdravlja u tom delu grada.

Oni ukazuju da je započeta “divlja gradnja crkve”, bez neophodnih dozvola, na parceli koja je planirana za Dom zdravlja, a koja je sada ograđena žicom i koju čuvaju nepoznati uniformisani ljudi.

Policija ne hapsi vinovnike ovog skandala, već legitimiše i zastrašuje građane, one koji se u znak revolta okupljanju. Tužilaštvo i inspekcije ne reaguju. Na delu je veliko nasilje nad građanima od strane države – navelo je Udruženje građana “Stepa Stepanović”.