JEZIV ZLOČIN: Sedam godina držao telo majke u koferu

Srbin (47) iz Pariza prijavio je 1. juna policiji da je od 2014. godine držao telo mrtve majke u ormanu, da bi primao njenu penziju.

policija
Pixabay.com

U utorak, u ranim jutarnjim časovima, Srbin kog francuski portali nazivaju Saša, ušetao je u policijsku stanicu i ispričao da već sedam godina u ormanu drži telo svoje majke kako bi primao njenu penziju. Ispričao je i da je nesrećna žena imala karcinom i da je preminula kod kuće.

Policijska patrola je odmah ušla u Sašin stan i mumificirano telo žene u fetalnom položaju pronašli su u toaletu, u jednom koferu. Saša je priznao da je posle smrti svoje majke njene ostatke sakrio u orman i prekrio plastičnom ciradom, a da je koristio i specijalni sprej kako bi neutralisao neprijatne mirise.

Osumnjičeni je priveden, a na Forenzičkom institutu u Parizu je izvšena obdukcija kojom je utvrđeno da na telu nema tragova nasilja i da je žena preminula prirodnim putem. Ovakvi rezultati odbacili su tezu o ubistvu, a mladić je posle zadržavanja pušten na slobodu.

„Le Parisien“ prenosi da inspektori sumnjaju da je Saša odlučio da prijavi slučaj jer je dobio nalog za iseljenje iz stana, tako da nije znao šta bi u tom slučaju uradio sa telom svoje majke.

U razgovoru sa reporterima francuskih portala komšije ove porodice su ispričale da je Saša bio fin i diskretan komšija i da nisu posumnjali da se u njegovom stanu bilo šta dešava jer nije bilo nikakvih neprijatnih mirisa, a na pitanje gde mu je majka, govorio bi da se vratila u Srbiju.