JEZIVA NESREĆA U PANČEVU: Dečaka spržila struja, a još strašniji je razlog zbog kojeg je došlo do tragedije

Jeziva nesreća desila se u nedelju oko 18 sati, a L.A, se sa drugom, kod koga se prethodno igrao, vraćao kući

Hronika
Dnevno.rs

Dečak je poginuo kad se popeo na cisternu želeći da napravi što bolju fotografiju za društvene mreže.

L. A. (12) poginuo je na železničkoj stanici Pančevo varoš kad ga je udarila struja jačine 25.000 volti, pošto se popeo na vagon-cisternu kako bi ga drug fotografisao za društvene mreže.

Jeziva nesreća desila se u nedelju oko 18 sati, a L.A. se sa drugom, kod koga se prethodno igrao, vraćao kući.

Vozili bicikle

Njih dvojica bila su na biciklima. Došli su do četvrtog koloseka i hteli da preskoče cisternu u donjem delu. Međutim, on je odlučio da pre toga napravi fotografiju, odnosno popeo se na cisternu i rekao drugu da ga slika telefonom. Verovatno je želeo da sliku okači na Instagram, jer je bio aktivan na toj društvenoj mreži. Dok se on merdevinama peo ka vrhu vagona, drug je prebacivao bicikle između cisterni i odjednom je čuo prasak. Okrenuo se i video druga kako leži gore – ispričao je meštanin koji živi u blizini mesta nesreće.

On kaže da je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali da, nažalost, dečaku nije bilo spasa.

Reč je o jakoj struji, koja ga je ubila na mestu. Njegov drug je bio u tolikom šoku da nije znao ni kako se zove – kaže meštanin i dodaje da su telo mališana sa cisterne skinuli vatrogasci.

Preminuli L. A. živeo je sa majkom i bakom u jednom naselju u Pančevu.

Zadesila nas je užasna tragedija. Bio je sa drugom da se igra. Bili su kod njega i trebalo je da se vrati kući. Majka ga je zvala telefonom da vidi dokle je stigao, ne znajući šta se desilo. Odgovora nije bilo. Onda smo svi počeli da ga zovemo, ali niko nije uspeo da stupi u kontakt s njim. U međuvremenu smo zvali i njegove drugare, ali niko ništa nije znao – priča uplakana tetka dečaka.

Identifikovala sina

Ona dodaje da se njegova majka tada jako uznemirila i da je otrčala u policiju da prijavi njegov nestanak.

Najpre nisu smeli da joj kažu šta se desilo, to su učinili tek kada su joj dali lekove za smirenje, a posle toga majka je otišla da identifikuje telo svog sina – rekla je tetka.

Rođaci, koji su se juče okupili ispred kuće poginulog dečaka, ispričali su da ovo nije prva tragedija koja se desila na toj železničkoj stanici.

Ovo nije prvi put da dete nastrada na toj stanici. Pamtimo da je pre nekoliko godina tu zabeležen sličan slučaj – rekao je rođak i prisetio se da je L.A. bio živahno dete.