JEZIVA PORUKA TERORISTE: Ubica sa Novog Zelanda na pušci ĆIRILICOM ispisao imena SRPSKIH JUNAKA (FOTO)

Masovni ubica koji je izvršio pokolj u jednoj od džamija u Novom Zelandu na svom oružju ćirilicom je napisao i dva imena na srpskom!

Printscreen

Terorista koji je danas učestvovao u pokolju u kom je ubijeno 49 ljudi, a 20 ranjeno, na svom oružju napisao je ćirilicom imena: Marko Miljanov Popović, Stefan Lazar, Miloš Obilić, Bajo Pivljanin.

Zapadni mediji, poput Dejli mejla, greškom pišu da su to imena drugih terorista koji su učestvovali u stravičnom napadu.

Međutim, radi se o imenima istorijskih ličnosti:

Miloš Obilić – srpski vitez koji je ubio turskog sultana u Kosovskoj bici.

Marko Miljanov Popović (1833 – 1901), crnogorski narodni književnik, vojskovođa i vojvoda iz plemena Kuči.

Stefan Lazar – srpski knez Lazar Hrebeljanović (1329 – 1389), poginuo u boju sa Turcima na Kosovu Polju. Koristio kraljevsko ime Stefan Lazar.

Bajo Pivljanin (1630 – 1687) – čuveni hajdučki harambaša iz Pive.

Još jedno od imena koje je terorista napisao na svom oružju je i Šerban Kantakuzin. U pitanju je vlaški knez (1640 – 1688), koji je sarađivao sa rumunskim knezom srpskog porekla Đorđem Brankovićem.

Na oružju su ispisana i sledeća imena: Dmitri Senjavin, Edvard Kodrington, Marko Antonio Bragadin i Ernest Ridger fon Štarhemberg.

Edvard Kodrington (1770 – 1851), bio je britanski admiral koji je učestvovao u trafalgarskoj bici i bici kod Navarina.

Marko Antonio Bragadin (1523 – 1571) bio je mletački advokat i vojskovođa.

Grof Ernst Ridger fon Štarhemberg (1638 – 1701) je bio general carske austrougarske vojske za vreme ratova Austrije sa Turcima.

PROČITAJTE JOŠ:

POKOLJ U DŽAMIJAMA: Tokom molitve upao i počeo da puca, 40 MRTVIH, mnogo ranjenih (FOTO+VIDEO)

SNIMAK NAPADA U DŽAMIJAMA: Terorista UŽIVO na Fejsbuku prenosio POKOLJ, video se širi internetom (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Sve ove istorijske ličnosti spaja jedno, zbog čega im je napadač iz Krajstčeča verovatno i zloupotrebio imena – u jednom periodu svojih života borili su se protiv turske otomanske vojske. Mada su pojedini s Turcima jedno vreme i sarađivali, poput Šarbana Kantakuzina, koji je sa velikim vezirom Kara Mustafa-pašom opsedao Beč 1683. godine.

U stravičnom napadu na dve džamije na Novom Zelandu ubijeno je 49 osoba, a ranjeno najmanje 20. Policija je uhapsila četiri osobe osumnjičene za ove stravične napade.

Jedan od napadača je pokolj u džamiji prenosio uživo na svom Fejsbuk profilu!loading...