Trenton Mekinli iz Alabame probudio se nakon što je pretrpeo tešku moždanu povredu do koje je došlo kada se prevrnula prikolica u kojoj je sedeo.

Dečak je pretrpeo sedam lomova lobanje, a lekari su njegovim roditeljima rekli da više “nikada neće biti normalan”.

Kada sam ga ugledala, noga mu je visila sa kolica hitne pomoći. Bio je mrtav čitavih 15 minuta. Kada se povratio, lekari su rekli da bi tako dug period bez kiseonika mogao da prouzrokuje velika oštećenja njegovog mozga, i da bi, čak i da se probudi iz kome, najverovatnije živeo kao biljka – izjavila je Trentonova majka Dženifer Reindl za Foks 10.

Ona je dodala da se kod petoro dece kojoj su bili potrebni organi pokazalo poklapanje sa Trentonovim organima, tako da su, umesto da svog sina “neprestano vraćaju u život”, ona i njen suprug odlučili da doniraju njegove organe.

Ipak, samo dan pre nego što je trebalo da bude isključen sa aparata za održavanje u životu, Meklinli je počeo da pokazuje znake moždane aktivnosti, i nakon nekog vremena počeo sam da diše, piše Independent.

Dečak je izgubio 23 kilograma, ima svakodnevne moždane udare i hronični nervni bol.

Trenutno ima samo polovinu lobanje, dok je druga polovina zamrznuta u bolnici. Planira se operacija kojom će dečaku ponovo biti povezana lobanja.

Trenton veruje da je bio u raju.

– Nalazio sam se na otvorenom polju, i hodao sam pravo. Ne postoji drugo objašnjenje za to, osim Boga. Ne postoji drugi način. Čak su i lekari to rekli – rekao je dečak.loading...