JEZIVA SLIKA: Beba stara 12 dana pronađena mrtva na deponiji

Mrtva beba koja je pronađena na deponiji u Gračacu kod Vrnjačke Banje, kako smo saznali, nije bila starija od 12 sati. Telo bebe je bilo u sukrvici i nije bila odsečena pupčana vrpca. Nije poznato da li je beba bačena u neki od kontejnera u Vrnjačkoj Banji ili je doneta i bačena na deponiju.

 

Telo mrtve muške bebe pronađeno je u četvrtak ujutru na deponiji u mestu Gračac kod Vrnjačke Banje. Iako se prvo pretpostavljalo da je bačeno u jedan od 140 kontejnera u Vrnjačkoj Banji, pojavila se i mogućnost da je beba bačena zamotana u ćebe direktno na deponiju.

 
– Po izgledu bebe bilo je vidljivo da tek rođena, jer je celo telo bilo u sukrvici, i videlo sa da pupčana vrpca nije odsečena. Čeka se da tužilaštvo u Kraljevu ispita ceo slučaj nakon obdukcije. Za sada još niko nije priveden na saslušanje – kaže izvor iz policije.

Direktor JKP „Banjsko zelenilo i čistoća“, Nebojša Ristić, rekao je za „Blic“ da su njihovi radnici primetili telo bebe tek prilikom istovara smeća na deponiji.

– Smeće je pokupljeno na svim lokacijama u Vrnjačkoj Banji, a ima ih 140. U tom trenutku niko od radnika nije primetio bebu, a i nemoguće je pošto mi ne znamo šta se nalazi unutar kontejnera. Kada je kamion otišao da istovari smeće, tzv. „recikleri“, odnosno ljudi koji žive od prodaje sekundarnih sirovina, primetili su mrtvu beba koja je bila zamotana u ćebe – kaže Ristić.

Ristić je rekao da su ga radnici odmah obavestili o svemu, i da je on pozvao policiju u Vrnjačkoj Banji koja je izvršila uviđaj.