JEZIVI DETALJI LIKVIDACIJE O KOJOJ SE I DANAS PRIČA: Ko je ubio Arkana i ko je čovek u tirkiznom odelu kog je videla CECA?

Dosad nepoznati detalji...

printscreen/youtube.com/WAR NEWS

Skole je pripremao Arkanovo ubistvo, zbog čega je u petak, prema nekim spekulacijama stradao njegov sin. Likvidator se odlično poznavao sa Ražnatovićima, a dosad nepoznate detalje o njihovim vezama i poslovima otkriva Dragan Nikolić Gagi koji izdržava zatvorsku kaznu zbog saučesništva u Arkanovoj likvidaciji.

Zorana Uskokovića (22) iz Beograda, sina pokojnog Zorana Uskokovića Skoleta, u petak uveče ubio je muškarac koji je bio maskiran u starca.

Iz dosadašnje istrage je zaključeno da je Skoletov sin praćen i da je ubijen u klasičnoj sačekuši. Ubica je dobro znao njegovo kretanje, i kada je Zoran krenuo ka zgradi u kojoj mu žive majka i očuh, upucao ga je.

Motiv likvidacije se ispituje, a kao jedna od spekulacija navodi se da je Skoletov sin još jedna žrtva osvete za ubistvo Arkana, sa kojom je njegov otac povezivan.

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 2000. godine u hotelu “Interkontinental” u Beogradu a zbog saučesništva u likvidaciji Dragan Nikolić Gagi u zatvoru Zabela služi kaznu od 30 godina zatvora.

Gagi je u ispovesti otkrio sve detalje najmisterioznije likvidacije u Srbiji, a nakon što je detaljno opisao kako je tri godine nakon ubistva uhapšen i isporučen Srbiji, odlučio je da otkrije sve šta zna o Arkanovoj udovici Svetlani Ražnatović, kao i odnos sa Skoletom.

U trenutku kad je Gagijev kum Dobrosav Gavrić tog 15. januara u hotelu “Interkontinental” izvukao pištolj i zapucao u žrtve, Ceca je sa sestrom Lidijom i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem bila u butiku u hotelu.

Ceca je odlično poznavala Skoleta koji je pripremao Arkanovo ubistvo

Kako tvrdi, Ceca je jako dobro poznavala njega, ali i Zorana Uskokovića Skoleta, koji je učestvovao u pripremama za Arkanovo ubistvo.

Dok sam bio u bekstvu u Budimpešti, došao je Skole. Mnogo mu je bilo žao što je Gavrić ranjen u hotelu tokom likvidacije. Bilo mu je žao i Mande, koji je nastradao sa Arkanom, a bio je moj dobar prijatelj. Tada mi je rekao i da je već zvao udovicu (Svetlanu Ražnatović, prim. aut.). Izjavio joj je saučešće povodom smrti muža, ali joj je, kako mi je rekao, podvukao i da pare od transfera moraju da se isplate. Složila se i rekla da će u kontinuitetu slati novac na račune u Švajcarskoj, čije brojeve je trebalo da joj dostavi – otkriva Gagi.

Prema Gagijevim rečima kap koja je prelila čašu u komplikovanim odnosima sa Arkanom, “za koje je znao da se neće dobro završiti”, bila podela novca od transfera Nikole Lazetića i izvesnog Aleksića.

Cecu je, kako kaže, dobro poznavao. Poslednji put video ju je oko Nove 2000. godine, tj. 15 dana pre ubistva Arkana, i to baš u “Interkontinentalu”.

Oko Nove godine došao sam u hotel “Interkontinental” s bratom od tetke Milanom Mikijem Đuričićem (osuđen za ubistvo Ražnatovića, ali je u bekstvu, prim. aut.) i vozačem Zoranom Nikolićem Peglom, koji je ostao da pazi na moj i Skoletov džip. Skole me je čekao unutra, otišli smo na ručak. S ručka smo otišli u pijano bar da popijemo kafu. Na izlasku iz bara Miki, Skole i ja srećemo Cecu i Lidiju – priča Gagi.

Poslednji put sam ih video tog dana. Prišli smo separeu, pozdravio sam se s Arkanom, a s Mandom se izljubio. I Skole se pozdravio s njima. Miki je ćutao, samo je klimnuo glavom. Iza njih je sedeo čovek kome su kasnije ubili brata, a čije ime ne želim da izgovorim. Brat mu se zvao Dalibor Mateović, posle njegove smrti pomolio sam se za njega i zapalio mu sveću u crkvi. Ja sam kasnije na suđenju čak pitao udovicu da li se seća tog susreta, ona me je gledala u oči i lagala da ne može da se seti – kaže Dragan Nikolić.

Ceca je pevala Skoletu na dečjem rođendanu

Nikolić podseća i na izjavu Cece, koja ga pred sudom nije prepoznala kao osobu koja je bila u hotelu.

Oštećena udovica Svetlana Ražnatović na sudu govori da je, dotrčavši iz butika sa sestrom Lidijom, videla pored separea u kom je ubijen njen muž čoveka srednjih godina, prosedog, u tirkiznom odelu, sa policijskom značkom u ruci, kao i drugog, mlađeg, u perjanoj jakni s jednim pištoljem u jednoj ruci i policijskom značkom u drugoj. Mene nije pomenula kao osobu koju je videla tog dana u hotelu, a odlično me poznaje. Upoznala me je preko svog pokojnog muža i bili smo u više navrata na večerama. Bili smo i na slavljima u “Maderi”, na stadionu Obilića posle pobede Obilića, pevala je neku godinu pre toga na rođendanu Skoletove ćerkice u restoranu “Dvor”. Došla je s pokojnim mužem, koji je tada bio veliki prijatelj sa Skoletom. Prilikom tih susreta bila je kulturna. Jednom, kad se poveo razgovor o nekom ubistvu koje se dogodilo, način na koji je govorila o tome nije mi se dopao, nije priličio jednoj ženi – kaže Nikolić.