JEZIVI DETALJI UBISTVA U PANČEVU: Psi zavijali u dvorištu dok su majka i sin UBIJALI ženu

Knjigovođe Bogdanka G. (68) i njen sin Boban M. (46) uhapšeni su zbog sumnje da su 17. maja u Ulici Ive Kurjačkog u Pančevu ubili Mioaru Hajduk (53), rumunsku državljanku, prodavačicu s pančevačkog buvljaka, a potom njeno telo zakopali u dvorištu!

policija
Pixabay.com

Jezivi slučaj rasvetljen je dan kasnije, a sumnja se da je nesrećna Hajdukova došla kod majke i sina kako bi proverila šta se dešava s njenim računima, koje su oni vodili.

Mioara je ispričala kolegama s buvljaka da ide kod računovođe i njenog sina da vidi šta se dešava s računima, jer navodno nešto nije bilo u redu s fakturama i porezom. Ona je ušla u kuću i od tog momenta joj se izgubio svaki trag – priča izvor.

Pošto se žena nije vraćala, niti javljala na telefon, stanodavka je prijavila je njen nestanak, a napomenuto je da je imala sastanak s knjigovođama. Kada je policija došla u kuću Bogdanke G. i Bobana M., naišli su na jezivo otkriće.

Pas osetio zločin

Komšije ove porodice kažu da su kobne noći psi u dvorištu maltene poludeli, zavijali i lajali do kasno.

Oko dva sata iza ponoći pas se uznemirio, hodao je pored tog zida, arlaukao i lajao. Kako su pre nekoliko noći lopovi skidali akumulatore sa kola u ovoj ulici, izašao sam napolje, gledao šta se dešava, ali nije bilo nikoga, pa sam se vratio u kuću. Pas se do zore nije smirio, niti se odvojio od tog zida, kao da je osetio šta se dešava u dvorištu – priča komšija.

U dvorištu majke i sina koji su živeli sami zatečen je improvizovani grob, tik uz komšijsku betonsku ogradu.

Shvatili su da je neko zakopan tu, a da su preko poslagane razbijene betonske ploče. Počeli su da kopaju i pronašli unutra telo Mioare Hajduk sa smrskanom glavom – objašnjava sagovornik medija i dodaje:

Ispostavilo se da su je oni, kako se sumnja, ubili ciglom, a potom zakopali. Pretpostavlja se da je sin napao rumunsku državljanku, lupao joj glavom o zid i pod i udario je ciglom. Stavljene su im lisice i određeno zadržavanje do 48 sati, a oboje se terete za ubistvo – dodao je izvor.

Komšije iz ove pančevačke ulice za majku i sina nemaju reči hvale, a kako kažu, znaju ih kao izuzetno problematične.

Oni u Pančevu imaju nekoliko kuća, a sele se kako zarate s komšilukom. Viđali smo ih veoma retko, jednom mesečno, ni sa kim se nisu družili, ali su redovno pozivali inspekcije i prijavljivali susede i hvalili se da imaju jake veze – pričaju komšije.

Znamo da su vodili knjige ljudima sa buvljaka, ali i kineskim radnjama. Već duže vreme se priča da su varali narod na fiktivnim fakturama i porezima, ali pošto su to bili državljani Rumunije, Bugarske i Kine, ljudi nisu znali kome da se žale, što zbog straha, ali i zbog nedovoljnog poznavanja srpskog jezika.