JEZIVI SNIMAK IZ PODGORICE: Njih desetorica tuku jednog, mediji pišu – PODIGAO JE TRI PRSTA (VIDEO)

Bezbednosno informativna agencija (BIA) obratiće se zvaničnim zahtevom Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u kojem će tražiti sve relevantne informacije u vezi sa "prebijanjem mladića u centru Podgorice zato što je podigao tri prsta", pišu danas Večernje novosti.

Printscreen

Više za sada nepoznatih osoba napalo je mladića u podgoričkom naselju naselju Siti kvart. Na snimku dostavljenom podgoričkim “Vijestima” vidi se kako više muškaraca trči za mladićem bulevarom – jedan ga sustiže, baca na ulicu, a potom ga više njih udara rukama i nogama.

Kako pišu “Večernje novosti”, incident se dogodio zato što je taj mladić pokazao simbolično tri prsta.

BIA će, po saznanjima Novosti, od crnogorskih kolega zahtevati predaju video materijala, jer su kamere u blizini Tržnog centra Delta zabeležile napad na mladića, koji se dogodio posle dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

U ponedeljak uveče održan je sastanak državnog vrha Srbije koji je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog situacije u regionu. Na sastanku su bili i ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar spoljnih poslova Vlade Ivica Dačić i šef BIA Bratislav Gašić.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da očekuje će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem u cilju zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori.

Stefanović je za RTS rekao da mu se ne sviđa eskalacija sukoba u Crnoj Gori, kao i da očekuje da će do razgovora Đukanovića i Vučića vrlo brzo doći.

On je naveo da Srbija nije zadovoljna kako se razvija situacija, kao i da će čekati zvanične informacije u vezi sa prebijanjem mladića u centru Podgorice zbog zabrinutosti da je u pitanju etničko nasilje.

“Kada postoji jedna polomljena glava, jedan incident, nasilje na ulici i previše ostrašćenosti mora mnogo više da se radi, da se napravi napredak i smanje tenzije”, rekao je Stefanović.

Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da će BIA uputiti zvaničan zahtev Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u vezi sa prebijanjem mladića, rekao je da ne može da govori o svim stvarima koje srpske službe preduzimaju, ali da Srbija uvek radi u cilju zaštite srpskog naroda i mira u regionu.

“Srbija će uvek sarađivati sa službama iz regiona u cilju zaštite srpskog naroda i smirivanja tenzija”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, reakcije Srbije na dešavanja u Crnoj Gori su ozbiljne i pokazuje da niko iz Srbije ne želi da se nešto loše desi.

Kazao je da su na sinoćnjem sastanku državnog vrha Srbije razgovarali najviše o ekonomskim temama, jer je,  kako je naveo, očuvanje mira i stabilnosti u regionu važno za dolazak investitora.

“Razgovarali smo najviše o posetama predsednika Srbije Aleksandra Vučića državama u regionu, on uskoro ide u Bosnu i Hercegovinu. Razgovarali smo i o inesticijama Srbije, novim radnim mestima van granica zemlje, izgradnji pruge Priština – Merdare”, rekao je Stefanović.