JEZIVI SNIMAK ZLOSTAVLJANJA U VRTIĆU: Vaspitačica izbacila devojčicu (4) na zimu, dete vrištalo i dozivalo mamu (VIDEO)

Devojčica stoji na hladnoći pred vratima vrtića i vrišti. Moli svog učitelja da je pusti unutra, zove mamu. Ima samo četiri godine. Nosi samo roze haljicu, nema kaputić, a napolju je ladno.

Printscreen

Vaspitačica u vrtiću u Halkidi, na Eviji je ostavila u dvorištu na hladnoći, to joj je bila kazna jer je bila nevaljala. Dok devojčica neprestano vrišti, ostala deca u vriću su prestravljena.

Mališani kasnije pričaju svojim roditeljima da su morali da zapuše uši da ne bi čuli drugaricu kako napolju vrišti. Ova horor scena se dogodila u Grčkoj, krajem januara, ove godine.

Ali, sve ne bi dobilo na značaju, da u momentu dok malecka vrišti u dvorištu, kraj vrtića nije prolazila majka čije dete ide u isti vrtić. Sve je snimila telefonom.

Nakon što je napravila snimak, majka ulazi u vrtić i traži objašnjenje. Vaspitačica kaže da je mala bila nestašna, bila je van kontrole i da je u kazni.

Dan kasnije vaspitačica se izvinila roditeljima devojčice koja je bila kažnjena, ali ostalim roditeljima to ipak nije bilo dovoljno. Tražili su objašnjenje od Ministarstva prosvete.

Video snimak je uskoro završio na lokalnom sajtu zougla.gr, koja se takođe žali da njen sin, koji ide u isti vrtić ima povrede.

Afrodita Panagakou koja je poslala snimak sajtu rekla je da je njen sin samo nedelju dana nakon ovog snimka došao kući, a na vratu je imao otiske prstiju, kao da ga je neko davio.

I dok roditelji razmišljaju o podnošenju tužbe protiv vaspitača iz pomenutog vrtića, o ovom događaju priča cela Grčka. Sporni snimak emitovan je u petak na grčkoj televiziji Ant1 u udarnim vestima.