JEZIVO OTKRIĆE O KORONI: Dokazano da izaziva strašne posledice i to specijalno po OVU žlezdu

Koronavirus izaziva pogoršanje osnovne bolesti dijabetes i izaziva simptome slične dijabetesu kod onih koji ga nisu imali...

Lekar Bolnica
Pixabay.com

Kovid-19 može da zahvati pankreas u teškim slučajevima tako da virus zarazi beta stanice koje proizvode insulin, pokazala je nemačka studija. Naučnici univerzitetske bolnice nemačkog grada Ulma kažu da bi njihovo otkriće moglo objasniti simptome slične dijabetesu otkrivene kod nekih pacijenata koji su teško pogođeni bolešću izazvanom novim koronavirusom.

Takođe bi moglo objasniti pogoršanje metabolizma šećera kod osoba koje boluju od dijabetesa i koje su zaražene virusom.

Novi podaci “identifikuju ljudski pankreas kao metu zaraze virusom SARS-CoV-2 i sugerišu da bi zaraza beta stanica mogla da pridonosi metaboličkom poremećaju uočenom kod obolelih od covida-19“, navode autodi istraživanja.

Rezultati studije objavljeni su u sredu u časopisu Nature Metabolism. Naučnici univerziteta Kil ranije su saopštili u časopisu o slučaju 19-godišnjeg muškarca koji je počeo da pati od dijabetesa nakon što je zaražen virusom.

Jedan od autora studije u Ulmu Martin Vagner kazao je da je bilo više slučajeva poremećenog nivoa šećera u krvi kod obolelih od covida-19.