JOŠ DOBRIH VESTI! Evo koje su sve bolnice IZAŠLE iz kovid sistema

U bolnicama je hospitalizovano i dalje 2.681 pacijent, od kojih je 93 na respiratoru. Od početka epidemije preminulo je 6.696.

Printscreen

Zbog povoljnije epidemijske situacije i manje pacijenata na bolničkom lečenju, iz kovid režima izašli su kliničko-bolnički centri “Zvezdara” i “Dragiša Mišović”, a tokom nedelje redovnom radu vraća se i Specijalna bolnica u Mladenovcu.

Direktor Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je da će se sa kovidom boriti Klinika za infektivne i tropske bolesti i kovid bolnica u Batajnici, čija se uloga u zdravstvenom sistemu tek sad vidi.

“U jeku epidemije u ovom poslednjem, četvrtom talasu epidemije, mi smo imali na dnevnom nivou i po 350 pregleda u našoj prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti, a u danu za nama imali smo 77 i taj trend je bolji”, naveo je Ašanin tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku.

Kako je dodao, uz to ide i manji broj hospitalizacija i da je klinika na polovini popunjenosti kapaciteta, a da se uloga kovid bolnice u Batajnici u zdravstvenom sistemu Srbije tek sad vidi.

Lekari sa prve linije fronta i dalje apeluju na građane da se vakcinišu. Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pokrenula je mini-kampanju na društvenim mrežama u cilju otklanjanja dilema o vakcinama protiv korona virusa.

Posetioci će na zvaničnim profilima Ministarstva odbrane na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram, kao i na Jutjub kanalu, imati priliku da putem kratkih video-spotova čuju odgovore vojnih lekara na najčešće dileme koje građani imaju u vezi sa kovidom i vakcinacijom.