Još dva zemljotresa pogodila su večeras glavni grad Makedonije. Jedan za drugim oko 20h registrovani su potresi jačine 2,4 i 4 stepena Rihterova skale.

Prema informacijama Seizmološke opservatorije, zemljotresi su registrovani u 19.53, prenosi makedonska agencija MIA.

Epicentar zemljotresa bio je četiri kilometra severoistočno od Skoplja, u regionu Aračinovu, na dubini od pet kilometra.

Serija zemljotresa u području Skoplja ne jenjava već dva dana. Današnji potres u 14.20, od 3,7 stepeni Rihtera, ponovo je izveo ljude na ulice i u parkove.

Ljudi, koji su opet izašli iz stanova i sa radnih mesta, kažu da su još preplašeni od jučerašnjeg, jakog zemljotresa od 5,3 stepena Rihtera u 15.10, zbog kojeg su neki Skopljanci proveli noć na otvorenom, po parkovima, šatorima i vozilima.

U Skoplju je, prema informacijama Seizmološke opservatorije, zableženo oko 100 zemljotresa od juče ujutru, od kojih su građani mogli da osete samo petnaestak.

Prema informacijama medija, u skopske bolnice se javilo više od 50 građana povređenih u panici nakon zemljotresa. Većina se povredila trčeći da napuste zgrade, skačući sa balkona na nižim spratovima, a neke su pogodili predmeti koji su padali.

Skoplje je 1963. godine pogodio jak zemljotres u kome je stradalo 1000 ljudi.loading...