JOŠ JEDAN TRAMPOV SKANDAL: Šokantno hapšenje savetnika prvog čoveka Amerike

Najnovija informacija iz SAD.

printscreen

Stiv Benon, bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, uhapšen je danas.

On je optužen za prevaru u kampanji “Izgradi zid”.

Benon, koji je pomogao u vođenju Trumpove kampanje, a zatim mu se pridružio u Beloj kući 2017. kao glavni strateg samo da bi bio primoran, optužen je za ubacivanje milion dolara u navodnu šemu.

Grupa je obećala donatorima da će to biti dobrovoljački napor koji će sva sredstva usmjeriti ka padu u izgradnji zida bez vladine birokratije. U stvarnosti, kažu savezni tužioci u Njujorku, osnivači grupe su sebi prisvojili sredstva.

Kako se navodi, optuženi su prevarili stotine hiljada donatora, koristeći svoj interes za finansiranje pograničnog zida za prikupljanje miliona dolara, pod lažnim izgovorom da će sav taj novac biti porošen na izgradnju – navodi se u optužnici koja je zapečaćena u Južni okrug Njujorka u četvrtak ujutro.

Osnivač grupe, Brajan Kolfidž sa Floride, takođe je optužen za džeparanje sredstava.

Zapanjujuća optužnica vrhunskog bivšeg Trumpovog savetnika dolazi na četvrti dan Demokratske konvencije, kada će Džo Bajden biti spreman da govori.

Iako su neprestano uveravali donatore da Brajanu Kolfidžu, osnivaču i javnom licu “Izgradi zid”, neće biti plaćen ni cent, optuženi su potajno nameravali da stotinama hiljada dolara prenesu u Kolfidž, koji je koristio za finansiranje svog raskošnog načina života.