JOŠ JEDAN PROTEST! Izašli meštani Gornje Dobrinje, a SLIKA JEDNOG DEČAKA I TRANSPARENT koji nosi postali su viralni (FOTO)

U požeškom selu Gornja Dobrinja održan je protesni skup povodom najave da će se na teritoriji te mesne zajednice i oklonih sela sprovesti geološka istraživanja kompanije "Jadar Litijum" d.o.o.

Printscreen Youtube/Nova.rs

Današnjem skupu prisustvovalo je više od hiljadu meštana, koji su jednoglasno poručili da neće dozvoliti izvođenje radova ovom području, piše portal Nova.rs.

Tim povodom, na društvenoj mreži Tviter se oglasila i potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, koja je pružila podršku okupljenim meštanima, uz fotografiju dečaka sa transparentom: „Ne postoji kinta koju bih uzeo od Rio Tinta“.


Tepić je nedavno gostujući u emisiji „Utisak nedelje“ upoznala javnost da se pripremaju geološka istraživanja teritoriji požeških sela, te da iza svega stoji firma „Jadarit Litijum“.

„Firma koja je dobila saglasnost da vrši istraživanja litijuma na području Požege, odnosno Dobrinje je formalno drugog imena, ali ja poznajući celu koruptivnu mrežu, sve kombinacije partije i bratije o kojima godinama govorim, dozvolite da izrazim osnovanu sumnju da ta kompanija može da bude samo paravan i za Rio Tinto, zašto da ne i za neke naprednjačke kombinacije“, rekla je nedavno ona.

Podsetimo, meštani sve tri požeške Dobrinje i okolnih sela, ali i gradskog požeškog naselja danas su organizovali protesno okupljanje, simbolično – kod spomenika knjazu Milošu Obrenoviću u Gornjoj Dobrinji. Građani su najavili da će nastaviti proteste povodom najavljenog početka izvođenja radova, zahtevajući od lokalne samouprave zabrani geološka istraživanja.

„Ovaj skup je doneo zaključak da niko neće potpisati taj dokument. To neće učiniti nijedan predsednik mesne zajednice. Ukoliko nekoga primetite na terenu, odmah javite. Imali smo dobru pouku iz Loznice, videli smo kako su oni prošli. Ne dozvolite da se to i nama dogodi“, poručio je predsednik MZ Srednja Dobrinja, Milan Kovačević.

PESMA O KOJOJ BRUJI SRBIJA! Veliki protest u Beogradu, svi pričaju o ovom GOVORU LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA (VIDEO)