JOŠ JEDAN SLUČAJ BAHATOSTI: Ukrali autobus i divljali po putu – oštećeno više vozila

Srećom nije bilo povređenih jer se incident odigrao u noćnim satima...

policija
Pixabay.com

Niška policija uhapsila je D. B. (19) i M. Ž. (19) iz Niša zbog sumnje da su sinoć oko ponoći na parking prostoru tržnog centra na Vizantijskom bulevaru obili dva autobusa a potom jedan od njih ukrali i prilikom vožnje oštetili tri putnička vozila i autobus koji su bili parkirani.

Alkotestiranjem utvrđeno je da je D.B., koji je upravljao ukradenim autobusom imao 1,63 promila alkohola u krvi, dok je M.Ž. imao 0,38 promila alkohola u organizmu.

Oni su obili dva gradska autobusa koje prevoznici ostavljaju na ovom parking prostoru ispred tržnog centra kod mosta u Proleterskoj ulici, a potom i jedan od njih ukrali. Jedan od dvojice mladića je imao imao ključ za startovanje autobusa kojim su uspeli da pokrenu vozilo. Dok su polazili sa parkinga udarili su u jedan parkirani automobil, a potom i u još jedan parkirani autobus. Izašli su sa parkinga na izlazu ka Proleterskoj ulici i zaputili se ka Vizantijskom bulevaru. Kod broja 118 su udarili u jedno parkirano vozilo koje su potisnuli tako da je udarilo u drugo parkirano vozilo, onda su nastavili Vizantijskim bulevarom da bi kod broja 130 udarilili u betonski stub – kaže izvor blizak istrazi.

Pijani kradljivci autobusa, pokušali su onda da pobegnu u pravcu Bulevara Medijana, ali su građani, koji su čuli tresak nakon udarca autobusa u betonski stub, pozvali policiju koja ih je sustigla i uhapsila.

Srećom nije bilo povređenih jer se incident odigrao u noćnim satima pa na ovim prometnim bulevarima ima daleko manje vozila nego preko dana.

Policija je saopštila da se dvojica uhapšenih sumnjiče za tešku krađu i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, D.B. i M.Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu – saopšteno je iz policije.