JOŠ JEDAN SLUČAJ MONSTRUOZNOG GRUPNOG SILOVANJA: Devojku u sred bela dana napalo 20 MUŠKARACA

Devojku su muškarci silovali pod pretnjom nožem u prometnoj ulici u Sudanu nakon što su opkolili automobil u kojem je bila i izvukli je napolju. To je izazvalo široko rasprostranjeni bes kod korisnika društvenih mreža i boraca za prava žena i ljudska prava.

Depresija Stres
Pixabay.com

Nasilni napad dogodio se usred bela dana na prometnoj ulici u glavnom gradu Sudana Kartumu u novogodišnjoj noći, ali su lokalni mediji tek nedavno izvestili o tome, što je izazvalo široki protest na društvenim mrežama, ali malo reakcija zvaničnika.

Devojku čija starost nije navedena, iz automobila je izvuklo 20 muškaraca koji su divljali ulicom Nil u kojoj se nalazi veliki broj važnih zgrada instutucija i koji prolazi duž reke Nil. Muškarci su žrtvu silovali pod pretnjom nožem, a njenog rođaka pretukli kada je pokušao da je spasi, stoji u izveštaju.

Kada su priču objavili lokalni mediji, to je izazvalo široki bes kod nekoliko umetnika koji su počeli da kreiraju umetnička dela u kojima je istaknut ovaj problem. Heštagovi “nije u redu” i “mi smo sa vama” su široko korišćeni na Tviteru u znak solidarnosti.

Korisnici mreže takođe su tvrdili da ovo nije prvi put da je žrtva silovana i ohrabrili su žene da prijave svoje zlostavljače i dovedu do promena u zemlji.

Želim da budem na sigurnom u svojoj zemlji, ne želim da izlazim sa strahom da ću biti seksualno napadnuta i okrivljena kada nisam ja kriva. Molimo vas da pomognete i ovo podelite! Želimo kraj kulture izvinjavanja zbog silovanja. Prestanite da krivite žrtve – glasio je komentar.

– Prema svim devojkama ponašajte se kao da su vam sestra ili ćerka – glasio je drugi komentar.

Mi nismo vaše sestre, nismo vaše ćerke, mi smo ljudska bića sa voljom i autonomijom koja zahtevaju poštovanje naših prava i davanje saglasnosti – glasio je odgovor.

Drugi korisnici zatražili su strože kazne za one koji su izvršili napade.

Nejasno je da li lokalne vlasti istražuju incident.