JOŠ JEDNA SMRT U KOVID AMBULANTI: Umrla devojka, imala je samo 24 godine! Direktorka Doma zdravlja OTKRILA DETALJE TRAGEDIJE

U kovid ambulanti u Kraljevu, preminula je devojka (24). Nju su pratioci doveli u ambulantu kako bi se testirala, jer je nekoliko dana imala visoku temperaturu. Ali, u jednom trenutku je kolabirala i lekari nisu uspeli da je reanimiraju.

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, potvrdila je za Nova.rs da se danas dogodio tragičan slučaj u kovid ambulanti.

“Devojka stara 24 godine je u pratnji pratioca, jer je bolovala od cerebralne paralize i bila je vezana za invalidska kolica, došla kako bi se testirala. Ona je već nekoliko dana imala visoku temperaturu. Antigenski test je pokazao da je negativna, pa je urađen PCR test. Odmah nakon toga njoj se slošilo, kolabirala je i nažalost naši lekari nisu mogli da je spasu, iako su sve učinili”, rekla je Krčevinac.

Ona kaže da će se nakon analize PCR testa znati da li je devojka bila zaražena koronavirusom. Krčevinac kaže da je ovaj slučaj ogroman stres i za porodicu i za zaposlene u kovid ambulanti.

Direktorka Doma zdravlja nam je rekla da se devojka prvi put danas javila, kako bi se testirala na koronavirus. Ovo je drugi smrtni slučaj u kovid ambulantana u poslednjih nedelju dana.

Muškarac (72) preminuo je prošle subote od posledica koronavirusa u kovid ambulanti na infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu. Muškarca je na pregled dovezla porodica.

Nedugo zatim je pao u nesvest, a nakon pokušaja reanimacije je preminuo. Direktor bolnice Zoran Mrvić je ispričao da su mu pluća bila u izuzetnom teškom stanju. Da se na snimku videlo da su pluća uništena i da je imao pleuralni izliv sa jedne strane.

“Odmah je snimljen, ali je na kolicima posle snimanja kolabirao. Anestezija ga je intubirala, reanimirala, ali bez uspeha nažalost”, rekao je tada Mrvić za Nova.rs.