Još jedna turistička atrakcija Beograda? Glavni grad dobija uređeno JEZERO LEPŠE OD ADE

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je Resničko jezero čije je preuređenje počelo postavljanjem pontona i izjavio da će ovo biti nova beogradska atrakcija.

Paroguz
Dnevno.rs/Kolaž

On je najavio da će se preuređivanje ovog jezera odvijati u tri faze, prva podrazumeva izgradnju pontona i parkinga za automobile, druga faza uređivanje šetališta, a treća izgradnju sportsko-rekreativnih sadržaja.

– Cilj je da Resničko jezero bude uređeno kao Ada Ciganlija i bude mesto koje će posećivati svi Beograđani – naveo je Vesić i zahvalio Opštini Rakovica koja je inicirala ovaj projekat i u tome bila veoma uporna.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd ovaj projekat realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srbije iz sredstava za razvoj turizma, koja je omogućila kupovinu pontona, ali i pomaže u realizaciji ostatka projekta.

– Uređenje jezera u Resniku pokazuje da može mnogo da se postigne dobrom saradnjom između Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Opštine Rakovica, kao i da postoje mnogi skriveni delovi Beograda koji se još ne koriste, a predstavljaju skriveno prirodno blago – rekao je Vesić i dodao da će zbog pandemije virusa korona i promenjenih navika građana biti potrebno više turističkih mesta u Beogradu i u njegovoj okolini.

Zamenik gradonačelnika je istakao da svaka gradska opština može i treba da ima svoj centar, kao i sportske i turističke sadržaje, čime bi se poboljšao kvalitet života građana.

NAJURNEBESNIJE IME ZA JEZERO IKADA: Nalazi se u Beogradu, prelepo je, ali kada čuju kako se zove – SVI SE SMEJU (FOTO)