JOŠ JEDNA ŽRTVA UDESA na autoputu, muškarac umro u niškom Kliničkom centru, BOLNICA IMA VAŽAN APEL

U niškom Kliničkom centru jutros je od posledica povreda u lančanom sudaru na autoputu Niš-Beograd umro N.S, čime je ukupan broj poginulih u toj nesreći povećan na osam, potvrđeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

printscreen/youtube.com/Kurir TV

– Muškarac star oko 60 godina primljen je sa višestrukim povredama, bez svesti i u izuzetno teškom stanju. Uprkos svim naporima lekara preminuo je jutros u osam časova – kazali su agenciji Beta u Kliničkom centru Niš.

Nesreća se dogodila u utorak oko 7.20 između Ćuprije i Jagodine, gotovo istovremeno u oba smera, a ukupno je poginulo osam ljudi dok ih je više od 25 povređeno.

U KC Niš se na lečenju nalaze još dve osobe povredjene u lančanim udesima.

– Muškarac D.P (34) ima teške povrede karlice i kičme. Njegovo stanje je stabilno i za sada neće biti operisan. Drugi povređeni A.I. (30) ima povrede mišića vrata i nije životno ugrožen. Njegovo stanje se prati na Klinici za neurohirurgiju – rekli su u Kliničkom centru u Nišu.

Zavod za transfuziju krvi u Nišu pozvao je sve građane da se uključe u hitnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. U toj ustanovi rečeno je da je krv hitno potrebna zbog udesa na autoputu u kome je osmoro nastradalo, a više desetina povređeno.